perjantai 7. maaliskuuta 2014

Dulche de leche -kuppikakut


Päätin käyttää purkin valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa muffineihin. Hetken googlailtuani päädyin useaan ulkomaiseen blogiin, joissa kinuskia oli sekä muffinien sisällä että kuorrutteessa. Siispä tuumasta toimeen, ja kokeilemaan uusia silikonivuokia.

Tein muffinitaikinan Minishow-blogin ohjetta mukaillen, alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Dulche de leche -kuppikakut
12 kpl

2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
200 g voita
3 munaa
12 Center-nappia
kondensoitua maitoa kinuskiksi keitettynä

Kuorrutus
noin puoli purkkia kondensoitua maitoa kinuskiksi keitettynä
2dl kermaa
200g tuorejuustoa

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon sulatettu voi ja munat.
Sekoita tasaiseksi.
Annostele taikinasta reilu puolet muffinssivuokiin.
Laita päälle noin teelusikallinen kinuskia
 ja lisää päälle karkki.
Lisää varovasti päälle loppu taikinasta.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.


Vaahdota kuorrutetta varten kerma 
ja sekoita kinuski juuston joukkoon.
 Lisää kermavaahtoa erissä varovasti käännelleen juustomassaan.
 Pursota kuorrutus muffinien päälle, 
ja tiputtele halutessasi kinuskia 
raidoiksi kuorrutteen päälle.

Itse käytin ensimmäistä kertaa silikonisia vuokia, ja muffinit irtosivat niistä todella hyvin. Vaikka lisäsin kinuskin ja karkit taikinan päälle hyvin varovasti, melkein puolessa näistä täyte oli painunut pohjaan. Muffinit maistuivat hyviltä, mutta täyte ei missään erottunut selkeästi taikinan joukosta, kuten olin ajatellut. Ehkä kinuskin voisi lisätä jälkikäteen muffinin päälle koloon. Pitää kokeilla, nämä olivat kuitenkin ihania ja todella makeita!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti