tiistai 4. helmikuuta 2014

Lisää puutarha-asiaaEdellisessä postauksessa kerroin vähän ajatuksista takapihalle, joten eipä unohdeta etupihaakaan. Etupihamme on aika pieni, ja viime vuonna tien viereen istutimme tuija-aidan, joka lähtikin hyvin kasvamaan kesän aikana. Etupihalla on pitkä ja kapea kukkapenkki, jossa kasvaa paljon kuunliljaa ja poimulehteä. Nämä kasvit istutin jo edelliskesänä, viime kesänä lisäilin sekaan vähän nauhuksia ja kivikkokasveja.

Etupihalle toivoisin tänä kesänä saavani kirsikkapuun, mielestäni tuossa nurmialueen nurkalla olisi oiva paikka sille. Taustalla näkyvät kuuset saavat varmasti lähtöpassit muutaman vuoden kuluttua, ja nurkalle haluaisin istuttaa pienemmistä havupuista jonkinlaisen ryhmän. Nuo kuuset varjostavat etupihaa ja niiden juurella on turhan kostaa, hyttysiä on meillä muutenkin tarpeeksi.


Etupihan pitkä kukkapenkki loppuu hieman kesken. Etupiha on kivetty ja asfaltoitu, ja kukkapenkin loputtua nurkkaan jää nurmialue, jossa kasvaa vaahtera. Tällä alueella on vaikea leikata nurmikkoa, ja istutinkin syksyllä vaahteran alle kaksi lamohietakirsikkaa. Katsotaan, kuinka ne tästä talvesta selviävät. Jos talven jäljeen ne ovat hengissä, taidan istuttaa tähän puun alle vielä muutaman samanlaisen, ja lisätä kukkapenkkin päätyyn muutaman ison laatan. Näin tästä pääsisi astelemaan kukkapenkin ja istutusten läpi etupihan pienelle nurmialueelle, mutta ei tarvitse yrittää leikata nurmikkoa. Ja samalla jo tieltä asti pihaamme reunustaisivat kasvit.

Haaveilen siis rennosta ja helppohoitoisesta pihasta, jossa olisi kuitenkin runsautta. Katsotaan, mitä tuleva kesä tuo tullessaan... Oletko sinä innostunut jo pihasuunnitelmista?

2 kommenttia:

  1. Täällä jo kovasti pihasuunnitelmat pyörii mielessä, vaikka koko piha on hangen alla :) Kiva lukea suunnitelmiasi, joten innolla odotan tulevia postauksia aiheesta! Meilläkin on tarkoitus alkaa laittamaan (raivaamaan) pihaa ensi kesänä :)

    t. Kollega-serkku Oulusta

    VastaaPoista
  2. Täällä ei tuota hankea juurikaan ole, tänä vuonna täytyy ilmeisesti kevätauringolta suojata muutama alppiruusukin. Raivausta se täälläkin taitaa paljon olla, puutarhalehdet tuossa pinossa eivät yhtään helpota tätä sormien syyhyämistä pihahommiin :)

    VastaaPoista