torstai 17. joulukuuta 2020

Mitä odotan joululomalta?


Tällä viikolla on taas peruuntunut suunnitelmia, kun flunssaoireet yllättivät. Odotin jo kovasti viime päivien tohinoita töissä ja sitten muutaman viikon joululomaa, ja tuntuu, että nämä sairastelut ovat kerta kerran jälkeen raskaampia, vaikka koronaa ei sitten ole ollutkaan. 


Siitäkin syystä odotan jo kovasti joululomaa, ja taukoa arjesta. Kotilomalla olen ajatellut ottaa rennosti ja nauttia, yrittää elää hetkessä. Rakastan asioiden suunnittelua, mutta nyt ajattelin, että mietin etukäteen jotain, mitä lomalla voisi puuhailla, ja muuten tehdään juuri sitä, mikä siinä hetkessä tuntuu hyvältä. 


joulun bucket list

Niinpä tällä viikolla kodista on etsitty paikkoja jo joulukoristeille, jotka yleensä olen ottanut esiin vasta juuri ennen joulua. On nautittu jouluisista herkuista jo etukäteen ja iltaisin tunnelmoidaan glögimukillisen äärellä. Niin ihanaa!

joulun bucket list


Joululoman bucket list on todellakin vain suunnitelma, mutta kivoja ideoita on kiva olla mielessä, jos kaipaa kotipäiviin vaihtelua. Tässä siis muutama idea, joita minä olen pyöritellyt.


Joulun bucket list

yhdessä oleminen

Tämä on kaikista odotetuin kohta. Saamme viettää aikaa perheenä, tavata vanhempia ja sisaruksia ja nauttia kiirettömästä yhdessä olosta. Toivotaan, että koronatilanne pysyy sellaisena, että tämä on mahdollista!


yhteiset pelihetket

Lautapelit, konsolit tai vaikka ulkoleikit, luulen, että lomalla on aikaa kaikelle näille. Osa lomasta vietetään kolmestaan avomiehen ja pojan kanssa, ja osa kahdestaan. Katsotaan, millaisia pelejä innostutaan kokeilemaan :)


leivonta

Poikani on innokas leipomaan erityisesti sämpylöitä tai pullaa, ja luulen, että tällä lomalla meillä on aikaa leipomiselle. Itsellä on mielessä sekä suolaisia että makeita herkkuja, joten katsotaan, mitä kokeiluun pääsee


metsäretket

Toivoisin, että säät suosisivat myös ulkoilua, ja lenkkien lisäksi olisi ihana päästä tekemään vähän pidempiä metsäretkiä. Arjen kiireessä ja kaikkien rajoitusten keskellä metsäretket ovat kyllä vielä suuremmassa arvossa kuin aiemmin.


käsityöt

Minulla on jemmassa lankoja, ja joululomalla ajattelin pitää taukoa puhelimesta ja laitteista, ja keskittyä jonkin uuden taidon opetteluun. Katsotaan kuinka käy :)


siivous, järjestely ja suunnittelu

Tämä on kohta, joka varmasti ei monen toivelistalle kuulu, mutta itse kyllä odotan, että lomalla on aikaa käydä läpi komeroita, jotka muuton yhteydessä sullottiin täyteen tavaroita. Lisäksi rakastan listoja, ja joululomalla ajattelin käyttää aikaa unelmointiin, haaveiluun ja niiden ylös kirjoittamiseen. Samalla voi miettiä, miten kohti niitä omia haaveita pääsee. En malta odottaa!



joulun bucket list


Talvilomavinkeistä kotona voit lukea lisää täältä. Millaisia asioita sinun toiveissasi on tämän vuoden joulun ajalle?

4 kommenttia:

  1. täällä on myös ollut raskasta, sairastella ennen joulua :(
    kaikki huoli koronasta uuvuttaa...
    Kiitos blogistasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna sairastelut ovat kyllä ottaneet erityisesti voimille kaiken muun keskellä. Toivottavasti saat olla terveenä, ja koronahuolet väistyisivät joulutunnelman tieltä. Itse ainakin yritän pysähtyä nyt nauttimaan tästä ajasta, toivon sen tuovan kaivattua hengähdystaukoa. Kiitos kauniista sanoista, ja mukavaa joulun odotusta sinulle!

      Poista
  2. Kivoja ja leppoisia joulusuunnitelmia - paitsi siivous ja järjestely :D :D :D Se on minulle raskasta pakkotyötä.

    Toivottavasti pysytte terveinä ja pystyt tapaamaan läheisiäsi. Minulla on joulun aikaan vapaata vain pyhäpäivät, eli 3 ylimääräistä päivää. Ei tarvitse ihan hirveästi suunnitella ohjelmaa niitä varten. Menee varmaan ihan vaan rentoillessa. Joulupukki kuulemma tuo uusia lautapelejä. Olen pelannut viimeisen 12-13 ajan lautapelejä niin paljon, että pelikiintiöni olisi hetkellisesti täynnä, mutta varmasti joutunen mukaan korkkaamaan uudet pelit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä täytyy nyt toivoa kaikille, että päästään viettämään terveenä joulua! Rentoilu kuulostaa kivalta, ja täälläkin jo synttärilahjaksi poika sai Scotland Yard-pelin, joten pelailua tiedossa myös meillä :D

      Poista