tiistai 7. huhtikuuta 2020

Täyteläisen suklainen piirakka


Ihanaa suklaista ja täyteläistä, juuri sopiva pääsiäisherkuksi. Niin ajattelin, kun tein tätä suklaapiirakka. Mutta me syötiin tämä jo viime viikonloppuna, niin nyt pitää tehdä jotain muuta pääsiäiseksi. Harmillista. Todella harmillista.


Tämä piirakka on helppo ja nopea valmistaa, siihen tarvii oikeastaan vain neljää ruoka-ainetta. Lisäksi, aivan kuten valkosuklaakakku, jota tein laseihin jo aiemmin, myös tähän voi valita oman maun mukaan sekä pohjan keksit että täytteen suklaan. Haaveilin runsaasti koristellun suklaapiirakan tekemisestä jo joulun aikaan, mutta aivan yhtä hyvä hetki oli nytkin. Tässä siis ohje helppoon ja nopeaan pääsiäisleivonnaiseen!

Täyteläinen suklaapiirakka

(22 cm kokoiseen vuokaan)

Pohja

200g digestive-keksejä
100g margariinia tai voita

Täyte

200g tummaa suklaata
2dl kermaa

Koristeluun keksejä, marenkeja ja
 karkkeja oman maun mukaan Murenna keksit pieneksi käsin tai koneella. Sulata pohjaa varten margariini tai voi, ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Levitä leivinpaperi irtopohjavuokaan ja painele voi-keksimurusekoitus vuokaan.

Kaada kerma kattilaan ja pilko suklaa joukkoon. Sulata varovasti, kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen hetken jäähtyä, ja kaada keksipohjan päälle. Nosta jäähtymään kylmään ainakin kahdeksi tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti