lauantai 7. helmikuuta 2015

Muffini + kakku = muffu


Porkkanakakku on yksi omista talven ilahduttajistani, ja olen kokeillut monia erilaisia reseptejä. Porkkanamuffineista on olemassa hurjasti erilaisia versioita, mutta nyt taisin löytää oman suosikkini. Taikina on kevyt, ja silti samalla tuhti, mutta ei rasvainen. Tässä reseptissä on myös monta maustetta, mikä tuo ihanan maun valmiiseen muffiniin. Alkuperäinen ohje on ihanasta Wicked Sweet Kitchen -blogista, johon löysin ihan hiljattain tieni.

Halusin kuitenkin kokeilla kasata nämä porkkanamuffinit vähän eri tavalla, ja siksi leikkasin jäähtyneet muffinit vinottain kahtia. Pursotin väliin kuorrutetta, ja painoin toisen puolen vinottain päälle. Pursotin päälle vielä kuorrutetta, ja lisäsin vielä ripauksen kanelia. Onkohan nämä nyt sitten tosiaan muffuja? :)

Vähensin ohjeesta öljyn ja sokerin määrää, tässä siis ohje muokkaamaani taikinaan.

Porkkanamuffut (12kpl)

3dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
1tl kanelia
1/4tl muskottipähkinää
1/8tl neilikkaa

3dl porkkanaraastetta

1,7dl sokeria
2 kananmunaa
1dl rypsiöljyä


200 tuorejuustoa
1dl tomusokeria
kanelia


Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri, lisää öljy ohuena nauhana. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja porkkanaraaste.

Lusikoi taikina muffinipellille tai/ja -vuokiin, paista 20 minuuttia 175 asteessa.

Sekoita kuorrutuksen aineet, ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle.


Tämä työviikko on ollut todella pitkä, edellisen viikon sairastelutkin vielä painavat päälle. Ensi viikolla meillä onkin kotona Nosh Organics -kutsut, onkin kiva päästä näkemään mallistoa ihan omin silmin. Ja kohta onkin sitten talviloman vuoro, joten jaksaa, jaksaa! :) Tänään piristykseksi yksi porkkanamuffini kahvin kanssa, huomenna toivottavasti pitkälle lenkille!

Oikein ihanaa viikonloppua sinulle!

6 kommenttia:

  1. Oi nam! Itsekin otin äsken juuri uunista elämäni ensimmäisen porkkanakakun! :-D Yhteishyvän ohjeella tein, nyt pitäisi alkaa täyttämään.. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on mun yksi lempparileivonnaisista, näin talvella sitä on aina edes kerran tehtävä :) Toivottavasti oli maukasta teilläkin :D

      Poista
  2. Voi että kun on söpöjä! Porkkanakakkuhommelit on aivan huippuja! :)

    VastaaPoista
  3. Hauska idea, joka täytyy kyllä kokeilla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä oli hauskan näköisiä ja kyllä hyviä, vaikka itse sanonkin :)

      Poista