tiistai 18. helmikuuta 2014

Helppoa herkkua (lomalaisille)




Meillä V on viime kesästä lähtien ollut tiukemmalla ruokavaliolla. Suurimmat muutokset olivat, kun muna ja kala jäi ruoista pois. Niinpä suuri osa leivonnaisista tehdään täällä munattomina, vaikka V ei ole vielä kiinnostunut kuin pullasta. Kerran totesi munattomasta pannukakusta että on tosi hyvää, en maista. Kiva, kun kuitenkin kehui :)

Mutta siis tähän ohjeeseen. Aika monen herkkua taitaa syksyisin olla kauraomenapaistos, joka on kyllä todella hyvää. Tästä cobblerista, englantilaisesta marjapaistoksesta, tuli kyllä tuolle omenapaistokselle kova kilpailija. Tässä Unelmien Talo & Koti -lehden reseptin mukaisesti tehtynä luumusta, mutta syksyllä täytyy kokeilla ainakin punaherukoista ja karviaisista. Tein tätä syksyllä isoon piirakkavuokaan, nyt käytin näitä ihania Ib Laursenin vuokia, jotka tarttuivat käteen Kaunis Coto -liikkeestä. Ja siskon yllytyksestä vielä pastelliväreissä!

Tästä paistoksesta on helppo tehdä maidoton versio sopivaa margariinia käyttämällä, ja gluteeniton vaihtamalla jauhot ruokavalioon sopiviin jauhoihin. Ja pähkinät sekä mantelit voi varmasti jättää pois, jos ne eivät syöjille sovi. Tällä ohjeella saa siis helposti moneen erikoisruokavalioonkin  sopivan jälkiruoan tai kahvipöydän herkun.

Pienet luumucobblerit
(8 pientä piirasta tai yksi iso)
 
125g margariinia
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

n. 10 luumua

1dl pähkinärouhetta
(1dl sokeria)
mantelilastut

tarjoiluun vaniljakastiketta


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon margariini.
Pilko luumut ja rouhi pähkinät.
Voitele vuoat ja nostele niihin 
kerroksittain hedelmiä ja taikinaa. 
Ripottele päälle pähkinärouhe 
ja halutessasi vielä sokeria, 
ja lopuksi lisää mantelilastut.

Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Nauti vaniljakastikkeen kanssa.

Itse en lisännyt enää sokeria päälle, ja lopputulos oli ihanan kirpeä. Jos siis haluat makeampaa paistosta, sokeria kannattaa päälle ripautella. Nämä ovat kyllä todella helppotekoisia, ja niin herkullisia!

2 kommenttia:

  1. Luumun ystävänä tätä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  2. :) Tämä on oikeasti yksinkertaisuudestaan huolimatta ihan älyttömän hyvää!

    VastaaPoista