sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Kaupunkilomalla Edinburghissa 2/3

Toisena Skotlannin matkapäivänä suuntasimme ylös vanhaan kaupunkiin. Nämä rakennukset ja kadut ovat niin upeita, voisin kuljeskella täällä tuntikaupalla kurkistellen sisäpihoille ja ihastellen rakennusten julkisivuja.


Tällä kertaa kävelimme Royal Milen toiseen päähän, jossa vierailimme Palace of Hollyroodhousessa. Tämä vanha palatsi on kuningasperheen virallinen asunto heidän ollessaan Skotlannissa, vierailumme aikaan tämä oli vielä The Queen's Gallery. Kierroksella on mahdollista tutustua rakennuksen ja kuningasperheen historiaan, nähdä taidekokoelma ja ihastella kauniita huoneita, joissa on vanhoja huonekaluja näytillä. Palatsin viralliset sivut löydät täältä





Palatsin sisällä kuvaaminen ei ole sallittua, mutta sitä ympäröivässä puutarhassa sen sijaan kuvien ottaminen onnistui. Istutusalueet olivat reheviä ja oli ihana nähdä paljon tuttuja kasveja runsaissa istutuksissa. Alppiruusut ja atsaleat pääsivät täällä kyllä oikeuksiinsa!



Palatsi- ja puutarhakierroksen jälkeen menimme palatsin kahvilaan perinteiselle iltapäiväteelle. Meille oli katettu kauniit sinivalkoiset astiat, ja tarjoilut olivat runsaat. Paikka oli yllättävän meluisa, mutta meillä oli siitä huolimatta upea iltapäivätee. Omiksi suosikeikseni tarjoiluista nousi juusto- ja hillotäytteinen kolmiovoileipä sekä vastapaistetut skonssit.




Iltapäiväteen jälkeen osa meidän seurueesta lähti jo kohti hotellia, siskojeni kanssa jäimme kiertelemään kaupungille ja suuntasimme kohti gin-maistelua. Siitä lisää seuraavassa postauksessa. 

2 kommenttia:

  1. Edinburgh on kyllä viehättävä paikka ja iltapäiväteet ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, vanhat kujat ja rakennukset on aina hurmaava yhdistelmä. Ja iltapäiväteet on aina enemmän mahdollisuus kuin uhka :D

      Poista