torstai 2. joulukuuta 2021

Crema catalana - tapas-menun ihana jälkiruoka


Pikkujoulujen tapas-menuun sopiva jälkiruoka tuotti minulle päänvaivaa, kunnes keksin, ettei oikeastaan ole muuta vaihtoehtoa kuin Crema Catalana. No, ehkä on, mutta en ole koskaan aiemmin tehnyt tällaista uunissa paistettua vanukasta, joten oli hyvä hetki kokeilla ideaa.

Tämä jälkiruoka oli helppo valmistaa, säilyy hyvin jääkaapissa ja maut sopivat jouluun: täyteläistä kermaa, kanelia ja appelsiinia. Ja pääsin kokeilemaan sokerin polttamistakin! Tämä pääsi kyllä mukaan lempijälkiruokareseptien joukkoon. 

Crema catalana

0,5l kermaa

100g sokeria

1 appelsiinin raastettu kuori

puolikkaan appelsiinin mehu

kanelitanko

5 keltuaista


sokeria

Mittaa kattilaan kerma, sokeri, appelsiinin kuori ja mehu sekä kanelitanko. Kiehauta ja anna seoksen olla kannella peitettynä 15 minuuttia, jotta appelsiini ja kaneli maustavat kerman.

Erottele keltuaiset valkuaisista. Siivilöi kermaseos keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos annosvuokiin ja paista 95 asteisessa uunissa tunnin ajan.

Jäähdytä vanukkaat kylmäksi. Ripottele päälle ennen tarjoilua sokeria, ja paahda se kaasupolttimella tai uunin grillivastuksen alla. 


2 kommenttia:

  1. Meidän perheen herkkuja on pannacotat, creme bruleet ja catalanat. Nam! Meiltä puuttu tuollainen "liekinheitin" edelleen, joten kotikeittiössä valmistuu lähinnä vain pannacottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannacotta on kanssa mun vakiojälkkäreitä, mutta olipa kyllä hauska kokeilla jotain uutta!

      Poista