torstai 11. marraskuuta 2021

Masariinileivoksesta mutakakuksi

Minulla oli jääkaapissa reilusti mantelimassaa, ja mietin miten sen käyttäisin. Kuin tilauksesta näin ihanan masariinikakun ohjeen, jota hieman muokkasin alkuperäisestä. Alkuperäisessä ohjeessa ruotsalaistyyppiseen mutakakkuun lisätään vadelmia, minä jätin ne pois. Lopputulos ihanalla mantelitäytteellä on suussa sulava, joten suosittelen kyllä kokeilemaan tätä herkkua! Ja jos mantelinen täyte ei ole makuusi, korvapuustin makuinen mutakakku on myös kokeilemisen arvoinen



Masariinimutakakku

150g margariinia
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
0,5tl kardemummaa
2 munaa

150g mantelimassa
50g margariini
1 muna

Kuorrute 
n. 3dl tomusokeria
sitruunamehua

Sulata taikinaa varten voi. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja munat. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Raasta mantelimassa, ja sekoita mukaan margariini ja muna. Kaada seos keskelle vuokaa taikinan päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä mehukkaaksi. Anna jäähtyä hyvin, mieluusti yön yli.

Tee tomusokerista ja sitruunamehusta paksu seos, kuorruta kakku. Koristele haluamallasi tavalla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti