torstai 4. helmikuuta 2021

Neljän juuston jättisimpukkapasta


Ostettiin lapsen kanssa ennen joulua ihanasta vaasalaisesta Fiskdisken -liikkeestä jouluherkkuja, ja poika valitsi omaksi herkukseen mm. nämä jättisimpukkapastat, joihin ihastui. Toki kyllä äitikin saattoi näistä vähän innostua, kunatte kuvittelin jotain ihanaa, suussa sulavaa täytettä näihin kuoriin.


Joulun aikaan jääkaapissa löytyi juusto jos toinenkin, mutta lapsi ei juustosta niin välitä. Itsehän olen oikea juustohiiri, ja moni juusto maistuu avopuolisollenikin. Siispä tällä kertaa meillä tehtiin kahdenlaista täytettyä pastaa: toisissa täytteenä aika perus pitkään haudutettu bolognese-kastike, ja toisiin tein juustoisen täytteen. Halusin näihin mukaan vähän jotain ekstraa, ja siksipä päälle tuli vielä voissa pyöräytettyjä pankojauhoja, jotka kyllä kruunasivat tämän aterian!



Koska minulla oli bolognese-kastike tulilla, kauhoin kasarista uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta, ja sitä olisi voinut olla paljon reilumminkin. Täytyy siis kokeilla ideaa vielä uudestaan, ja mikäpä siinä. Tämä pasta oli todella maukasta, ja suosittelen kokeilemaan myös päälle tulevaa "kuorrutetta", se kruunasi tämän herkun. Tämä voisi olla ihana pääruoka vaikka ystävänpäivän illallisella.

Neljän juuston jättisimpukkapasta (3-4 annosta)

18 jättisimpukkakuorta

Neljän juuston täyte 

(säästä osa pastan kuorruttamiseen)

2dl ricottajuustoa
2dl valitsemaasi voimakasta juustoa
1 pallo mozzarellaa
1,5 dl parmesanjuustoa
2tl kuivattuja yrttejä oman maun mukaan (basilika, oregano)
1 murskattu valkosipulinkynsi

2-3dl valmista tomaattikastiketta

0,5dl pankojauhoja
2rkl voita

parmesanraastetta
ruohosipulia


Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Keitä sillä välin pastaa pakkauksen ohjeen mukaan, itse keitin kuoria 12 minuuttia, ja ne olivat sen jälkeen vielä todella napakan oloisia.

Kun pasta kypsyy ja uuni kuumenee, sekoita kulhossa rikotta, raastetut juustot ja revi joukkoon mozzarella. Lisää mausteeksi valitsemasi yrtit ja valkosipulimurska.


Huuhtele pasta kylmällä vedellä. Levitä tomaattikastike uunivuoan pohjalle. Täytä pastakuoret juustotäytteellä, tämä onnistuu ihan lusikan avulla. Jätin osan juustoseoksesta "kastikkeeksi", joten ei haittaa, vaikka juustoa jäisi. Asettele pastakuoret kastikkeen päälle vuokaan.


Paista foliolla peitettynä 20 minuuttia. Sillä välin sulata voi ja sekoita joukkoon pankojauhot. 

Ota vuoka uunista, ja kuumenna se 225-asteiseksi. Levitä jättisimpukkapastan päälle loput juustoseoksesta nokareina. Ripottele juuston päälle voissa pyöräytetyt pankojauhot ja ripottele koko komeuden päälle parmesanraastetta. Paista uunissa muutama minuutti, kunnes pankojauhot ja juustokuorrute saavat vähän väriä. 


Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä muutama minuuttia. Silppua päälle ruohosipulia ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

5 kommenttia:

  1. Oi,näyttääpä huikean herkulliselta. En olekkaan nähnyt noita jätti pastoja ennen. Noilla saakin kivaa vaihtelua ruuanlaittoon. Jotain uusia tuulia kaipaan juuri🥰
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle ja kiitti ruoka vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä kivaa vaihtelua. Toki liian erikoista lapselle, kun ei ollut makaronia tai spaghettia, vaikka nämä itse valitsikin :D

      Poista
  2. Näyttää niin herkulliselle! Kiitos reseptistä! Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kyllä onnistunut kokeilu!

    VastaaPoista