maanantai 4. tammikuuta 2021

Ompele itse kierrätettävä kestolahjakassi


Minulla on ollut jo pitkään ajatuksena ommella kestolahjakasseja, mutta jostain syystä homma on jäänyt suunnitelmavaiheeseen. Tänä vuonna kaivelin varastoja, ja sain aloitettua ompelemalla nyt alkuun kolme uudelleen käytettävää kangaslahjapussia.


Minulla on näitä ihania Marimekon kankaita, ja ajattelin ensin ehtiväni ommella jo kaikista niistä, mutta ainakin tehtävä on nyt aloitettu. Valitsin tuon pinon alimmaisen kankaan, se on paksua ja tukevaa ja toivottavasti nyt käytössä kestävää. 

Ommeltu kestolahjakassi

tukevaa kangasta
itsekiinnittyvää tarranauhaa.
pala kuminauhaa
nappi

Minä jäin pohtimaan kassin kiinnitystä, ja lähdin siitä syystä vähän turhan hankalasti liikkeelle. Nyt leikkaisin kankaasta sopivan kokoisen kaistaleen, taittaisin nurjat puolet vastakkain ja ompelisin sivusaumat. Tällä kertaa lähdin ensin taittamaan pussin suun käänteitä, ja kiinnitin toiseen saumaan keskelle kuminauhalenkin ja tarranauhan palaset.


Vasta sen jälkeen ompelin pussin sivusaumat. Nämä kaksi työvaihetta vaihtaisin sii toisin päin, kuminauhalenkin pystyy hyvin kiinnittämään valmiiksi ommeltuun pussiinkin.


Halusin pussista kuitenkin pohjallisen version, eli sellaisen, johon sujahtaa vähän leveämpikin lahja. Pohjan ompelu onnistuu helposti, kun sivusaumat avaa kohti pohjaa ja ompelee nurkkiin kolmiot. Mittasin pohjan molemmille puolille 5 cm päähän nurkasta ompeleen paikan. Suora ommel, ja sitten ylimääräisen kankaan voi leikata pois. 


Tällä tavalla kaikkii kasseihin ja pussukoihin saa pohjan, jolloin esimerkiksi kangaskassiin mahtuu hyvin maitopurkki tai kirjoja.


Itse olen näihin pussukoihin melko tyytyväinen, ja luulen, että näitä syntyy lisää tämän vuoden aikana. Lähipiirille tulee kuitenkin vuoden mittaan annettua lahjoja.

Onko kestolahjakassi sinulle jo tuttu idea?

4 kommenttia:

  1. Onpa sieviä! Tällaisia voisi ommella itsekin. Mukaan varmaan voisi laittaa toiveen lahjapussin uudelleenkäytöstä, jotta vastaanottaja raaskisi laittaa pussin kiertoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. näistä tuli kyllä aika kivoja omastakin mielestä. Ensin mietin tekeväni nauhakiinnityksen, mutta tarranauhakin oli aika toimiva. Tuo on hyvä idea, täytyypä miettiä, miten sen kestolahjakassiin lisäisi. Voisihan se olla vain viestilappunen pussissa... Nämä menivät tällä kertaa lapsille joululahjojen kanssa, joten sain ne takaisin omiin varastoihin, niin ei tarvinnut miettiä tätä :)

      Poista
  2. Voi,että onpas ihania pussukoita. Arvostan suuresti tuota ompelu taitoa,itselleni ei ole luotu tuota ominaisuutta.
    Mukavaa loppiaista😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin olen vähän sellainen tuuriompelija, aina ei onnistu :) Mutta kivaa aina silloin tällöin.

      Poista