keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Lohipastrami - vaihtoehto graavatulle kalalle

 


Olen halunnut kokeilla lohipastramin valmistusta jo todella pitkään, ja nyt päätin tarttua toimeen. Olisi kyllä kannattanut kokeilla aiemmin: valmistus oli yllättävän helppoa ja lopputulos i-h-a-n-a! Suosittelen siis. Minähän en ole itse koskaan edes graavannut kalaa, joten tässä oli monta uutta juttua. Seuraavalla kerralla maustan paistetun lohen ronskimmin pippureilla ja käärin kelmun vielä tiukemmin lohipötkylän ympärille. Ja haluan kokeilla jotain muuta kastiketta, tämä valitsemani jäi vähän vaisuksi. Siltikin, suosittelen :)

Lohipastramin tekemiseen on syytä varata aikaa, sillä kala graavataan, ja saa olla vuorokauden ainakin jääkaapissa ennen loppusilausta. Alkuperäinen resepti päätyi pitkällisten tutkiskelujen jälkeen kokeiluun K-ruoka -sivustolta, ja muokkailin sitä vain vähän. 

Ihana lohipastrami ja wasabijogurttikastike

500g lohifilettä
1,5rkl karkeaa merisuolaa
0,5tl sokeria
0,25tl mustapippuria
2tl viherpippuria

tarjoiluun salaattia

Nosta lohifile muovikelmun päälle nahkapuoli alaspäin. Hiero pintaan suola, sokeri ja mustapippuri. Kääri kelmuun, ja anna graavautua jääkaapissa vuorokauden verran.

Pyyhi graavatun lohen pinnasta suolakiteet ja leikkaa se pitkittäin neljään tankoon. Jauha pippurit morttelissa rouheeksi, ja hiero lohipalojen pintaan.

Paista lohitangot kuumalla pannulla ilman rasvaa joka puolelta ja kääri sen jälkeen tiukasti kelmuun. Nosta kalat jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. Valmista sillä välin kastike

Kastike

200g turkkilaista jogurttia
0,5tl wasabia
0,5tl vahvaa sinappia
0,5tl sokeria
suolaa ja pippuria

Sekoita kastikkeen aineet, ja anna tekeytyä jääkaapissa.


Huuhdo salaatti, ja asettele se tarjoiluastiaan. Leikkaa lohitangot kiekoiksi, ja asettele salaatin päälle. Lusikoi päälle kastiketta.



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa taas niin ihanalta! 🤤 Mun ei btw kantsis tälleen iltasella lukee näitä sun ruokajuttuja, aina näistä seuraa ihan kauheet mieliteot! 😂💕

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa taas niin ihanalta! 🤤 Mun ei btw kantsis tälleen iltasella lukee näitä sun ruokajuttuja, aina näistä seuraa ihan kauheet mieliteot! 😂💕

    VastaaPoista