torstai 22. lokakuuta 2020

Sipulirenkaat ilman rasvaa - onnistuu!


Tutkailin netistä erilaisia syksyisiä reseptejä, ja sipulikeitto-ohjeita selaillessa törmäsin muutamiin sipulirenkaiden ohjeisiin. En ole koskaan friteerannut mitään, vaikka friteeratut ruoat ovatkin varsinaisia herkkuja. Halusinkin kokeilla hieman terveellisempää versiota, kun sellaisia ohjeita löysin, ja erityisesti mietin, onnistuuko sipulirenkaista saada ihanan rapeita ilman rasvaa.


Ohje on yksinkertainen, ja olin kyllä tosi yllättynyt siitä, miten rapeita näistä uunissa paistetuista sipulirenkaista ilman rasvaa tulikaan. Jos siis sipulirenkaat ovat herkkuasi, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä ohjetta! 

Uunissa paistetut sipulirenkaat

2 sipulia

1,5dl vehnäjauhoja

suolaa, pippuria (paprikajauhetta)

2 munaa

1rkl majoneesia

1,5dl pankojauhoja

Leikkaa sipulit renkaiksi, ja irrottele ne toisistaan. Laita yhteen kulhoon suola, pippuri ja vehnäjauhot. Toiseen kulhoon riko kananmunat, riko haarukalla niiden rakenne, ja sekoita joukkoon majoneesi. Kolmanteen kulhoon laita pankojauhot, ja halutessasi mausta ne esimerkiksi paprikajauheella.



Kieritä sipulirenkaat ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten kananmunaseokseen ja lopuksi kieritä pankojauhoissa. Laita renkaat leivinpaperin päälle uunipellille, ja paista 200 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarjoile heti haluamasi kastikkeen kera.

4 kommenttia:

  1. Oho, enpäs myöskään tiennyt että onnistuisi ilman rasvaa. Kätevää ja kiva, että tällainen terveellisempi vaihtoehto on olemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, opin tämän itsekin ihan juuri :) En oo koskaan ennen tehnyt sipulirenkaita, mutta näitä oli kokeiltava.

      Poista
  2. Hyvä vinkki! Tykkäisin kovasti sipulirenkaista, mutta mahani sietää nykyisin sipulia heikosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sipuli on kyllä sellainen ruoka-aine, joka ei kaikille sovi ja toisaalta osa ei siedä ollenkaan!

      Poista