maanantai 5. lokakuuta 2020

Hyvän mielen muutto ja muistilista muuttajalle



Usein muuttoon liittyy ihanan kutkuttava tunne jostain uudesta, mutta edellinen muutto on muistoissa todella sekavaa aikaa. Muutto pois yhteisestä kodista, lapsen asumisjärjestelyt ja oma jaksaminen olivat kaikki eron jälkeen yhtä sekamelskaa tunteiden vuoristoradasta puhumattakaan. Niinpä jos silloin pakattiin ja muutettiin kyynelten keskellä, kyllä nyt kolme vuotta myöhemmin tunnelmat ovat olleet ihan erilaiset. 

Tosin lopulta pidempään suunniteltu muutto toteutettiin parissa viikossa, mutta kaikki tavarat ovat nyt vaihtaneet paikkaa samaan osoitteeseen ja monta tavaraa on jo lähtenyt uusille omistajillekin. Pikkuhiljaa saadaan laittaa tätä meidän yhteistä kotia nyt meidän näköiseksi, aika ihanaa! Samalla, kun muutto tapahtui pikavauhti, huomasin, että muutama asia erityisesti auttoi tässä puuhassa. Tässä siis muutama vinkki teillekin jakoon.

Muistilista muuttajalle

Aloita pakkaaminen aloissa
Varaa aikaa tavaroiden läpikäymiselle. Onko mukana jotain, jota et enää tarvitse tai käytä? Meneekö jotain myyntiin, kirppikselle, lahjoitukseksi tai roskiin? Minulla selkeästi vaikeinta on erilaiset muistot, joita olen joutunut ihan tietoisesti karsimaan ja aina vaan niitä on liikaa. Kuvasin kaikki pojan päiväkotiuran aikaiset kuvataidetyöt ja askartelut, kun muutimme tähän asuntoon, ja säästin muutaman. Kuvista piti tehdä kuvakirja, joka on edelleen tekemättä. Ja nyt eskarivuodesta ja ekaluokalta on taas kertynyt kaikenlaista, joten tähän täytyy muistaa palata

Älä pakkaa laatikoita liian raskaiksi
Älä täytä laatikkoa kokonaan kirjoilla, vaan laita painavia tavaroita laatikoiden pohjalle, ja täytä kevyemmillä tavaroilla. Kääri särkyvät esineet ja astiat esimerkiksi keittiöpyyhkeisiin, käsipyyhkeisiin tai muihin pieniin tekstiileihin.

Kirjoita laatikkoon, mitä se sisältää, ja jos tiedät, mihin huoneeseen laatikko uudessa kodissa menee, kirjoita se myös näkyviin.

Varaa aikaa papereiden yms läpikäymiseen, ja hävitä jo valmiiksi sellaiset paperit, joita et enää tarvi.

Käy samalla tavalla läpi elektroniikkajäte. Itse en jaksanut tätä tehdä, kun viimeksi muutimme, joten nyt minua odotti eteisessä kasa kolme vuotta jälleen ikääntyneitä puhelimia, piuhoja ja latureita. Ja koska muutto tapahtui pikavauhtia, nuo samat romut muuttivat tänne uutenkin kotiin.

Muista syödä ja juoda
Varsinkin, kun tavaroita siirrellään, tarvii välillä evästä. En tiedä teistä muista, mutta nälkäkiukku ja muutto ei sovi kovin hyvin yhteen.

Äläkä unohda tehdä osoitteenmuutosta, tarkistaa vakuutukset ja ilmoittaa muutosta esimerkiksi Kelaan.







2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin!

    Me olemme asuneet tässä kodissa 18 tai ainakin 17 vuotta. En tiedä, kuinka paljon aikaa muutto ja tavaroiden läpikäyminen veisi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Asuttiin aiemmin kymmenisen vuotta samassa asunnossa, ja talossa ehdittiin asua kuutisen vuotta, joten kaikenlaista tuolloin oli kyllä jo kertynyt, vaikka välissä muutto. Oon kyllä ihan tietoisesti yrittänyt karsia tavaroita, esimerkiksi pojan kaikkia vanhoja. Mutta ei oo kyllä aina helppoa, kummasti sitä kiintyy kaikkeen!

      Poista