maanantai 13. heinäkuuta 2020

Staycation - millainen on onnistunut loma kotikaupungissa?




Meillä on pitkän kevään jälkeen ihan uskomattoman ihana tilanne, kun sekä mulla että miesystävällä on ollut pitkä loma. On saatu rauhassa toipua tavallista stressavammasta keväästä, ja arvostan kyllä tätä lomaa suuresti! Lapsen ollessa kotona on lomailu sujunut rannalla, pyörälenkeillä ja muissa riennoissa, ja tehtiin me yhdessä yhden yön matka Pietarsaareen. Siitä voit lukea lisää tästä


Kun ollaan kahdestaan, ollaan pääasiassa luettu tai kuunneltu äänikirjoja, pelattu, katsottu sarjoja ja nautittu kesäpäivistä ilman aikatauluja. Ei haluttu lähteä nyt mihinkään Vaasasta, mutta käytiin kahdestaan lomailemassa yksi yö Vaasan keskustassa Hotel Astorissa.

Loma kotikaupungissa, staycation, on mukava tapa päästä vähän irti oman kodin nurkista ja meillä se onnistuu helposti simppelin kaavan mukaan: hotellihuone ja illallinen hyvässä ravintolassa. Helppoa ja huoletonta, ja oon kyllä onnellinen, että meidän molemmat pikkulomat onnistui niin hyvin. Ostettiin vielä kaupasta karkkia, ja aika kivaa makoilla sängyllä herkkujen kanssa ja katsoa elokuvaa:) 


Ensimmäisen kerran tehtiin samanlainen reissu juuri ennen vuodenvaihdetta, ja silloin yövyimme Scandic-hotellissa. Tällä kertaa meidän huone oli kyllä pienempi, mutta ihanan tunnelmallinen. Hotellin koko rakennus on upea kaikkine yksityiskohtineen. Ja jostain syystä näkymä pienelle sisäpihalle toi mieleen kaikki suurkaupungit, ihan kuin olisi ollut jossain aivan muualla!



Vaasassa on monia ihania ravintoloita, mutta tälläkin kertaa illallispaikaksi valikoitui Pub Niska, jossa söimme herkulliset ahvenanmaalaiset peltileivät, paikan erikoisuudet. Olemme muutaman kerran ehtineet täällä käydä, ja joka kerta ruoka on ollut todella hyvää, suosittelen siis, jos olet käymässä täällä. 

Jos edellisen kerran kun staycationilla parhaassa seurassa nautittu illallinen ja ihana hotellihuone olivat ikimuistoisia, niin tällä kertaa kyllä mieleen jäi tältä reissulta yhdessöolon lisäksi Astorin upea aamiainen. Kaikkea ihania herkkuja, ja vähän vielä extraa ja sainpa paistaa vielä herkullisen vohvelinkin meille. 


Tästä jäi kyllä niin kiva muisto, ja on taas kiva olla kotosalla, kun hetkeksi lähti pois kotinurkista. Lisäsin instagramin kohokohtiin tarinat meidän staycationeilta, ehkä jo seuraatkin minua siellä.

Meidän Pietarsaaren matkasta voit lukea lisää näistä postauksista:

Herkullisesta Hotel Astorin brunssista voit lukea lisää täältä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti