Kesällä syödään kesäruokaa, vai miten on teillä? Asutaan nyt kolmatta kesää kerrostalossa, eikä meillä ole omaa grilliä, joka usein on kruunannut kesäateriat. Sen sijaan ollaan syöty salaatteja ja nautittu grilliherkkuja sitten kyläilyreissuilla. Kesäruoka on meillä usein nopeaa ja helppoa, ja sisältää paljon tuoreita kasviksia ja ehkä hedelmiä tai marjoja. Halusin kokeilla tehdä ruokaisan tonnikalasaaltin, ja yhdistelin muutamaa aiemmin käyttämääni reseptiä. Ruokainen salaatti vie nälän, ja säilyy hyvin jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Lisäksi halusin tehdä tästä salaatista version, jossa käyttäisin jotain luonnonkasvia ja tällä kertaa mukaan pääsi nokkonen. Innostuin nimittäin kokeilemaan nokkospeston valmistamista, ja se kyllä oli ihan uskomattoman hyvää! Luulen, että täytyy kokeilla pestosta myös muita versioita, niin herkullista oli nokkospesto tässä salaatissa kuin ihan leivälläkin. Nokkospeston ohjeen löydät täältä.
Kesäinen tonnikalapastasalaatti
6-8 hengelle
puoli kerää jäävuorisalaattia
rasia kirsikkatomaatteja
1 paprika
2-3 avomaakurkkua
3 keitettyä munaa
1pss helmimozzarellaa
1prk tonnikalaa
valitsemaasi pastaa keitettynä
kastikkeeksi nokkospestoa tai valmista pestokastiketta
Keitä pastaa vajaa desilitra ruokailijaa kohden.
Pastan määrää voi helposti vähentää tai lisätä.
Valuta, sekoita joukkoon pesto ja anna jäähtyä.
Pilko kasvikset, kuori ja leikkaa kananmunat lohkoiksi.
Laita tarjoiluastiaan pasta, tonnikala sekä kasvikset
ja asettele päälle kananmunalohkot.
Tarjoa salaatti esimerkiksi tuoreen leivän kera.
Ihanan oloinen resepti, testiin asap! 😁
VastaaPoistaHelposti saa vähän erilaista makua tuttuun ruokaan. Ja toi nokkospesto oli kyllä niin hyvää leivälläkin!
PoistaPastasalaatit on kyllä meidänkin perheen suosikkeja, ja tonnikala, oi nam!
VastaaPoistaMeillä muuten menee, mutta lapsi ei jostain syystä välitä, vaikka muuten pasta onkin mieluisaa ruokaa.
Poista