torstai 30. huhtikuuta 2020

Helppo ja nopea lemon posset - raikas jälkkäri kevään juhliin


Tänä keväänä korona-arjen keskellä tuntuu, että moni muukin on innostunut leivonnasta ja ruoanlaitosta. Arkiruokapuoli tuntuu olevan täällä meillä vähän haastava, mutta onneksi sekaan mahtuu aika paljon juhliakin, joihin on voinut tehdä melko hyvällä omalla tunnolla herkkuja.


Viime viikonloppuna meillä oli siskonpojan etäsynttärit yhteisen aamiaisen parissa. Lapsi sai toivoa, mitä aamiaisella syötäisiin, ja hän toivoi vaatimattomasti nakkeja, pekonia, pullaa ja croissantteja. Ihan kaikkea ei nyt tarjolla ollut, mutta päädyttiin lopulta kaupan sämpylöihin, pekoniin ja pullaakin löytyi. Aikuiset saivat raikkaan jälkkärin, jonka kruunasi ihanan mehukas ananas-mansikkasalsa. 


Raikas lemon posset ja hedelmäsalsa

4 annosta
  4dl kuohukermaa
1,5dl sokeria
1dl sitruunamehua 
(noin 2 sitruunaa)

mansikoita
ananasta

Mittaa sokeri ja kerma kattilaan. Keitä 3 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila hellalta, ja sekoita joukkoon sitruunamehu ohuena nauhana. Kaada massa neljään astiaan, ja laita hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi jääkaappiin. Tämän jälkiruoan voi tehdä hyvin valmiiksi odottamaan jo tarjoilua edeltävänä iltana.

Pilko mansikat ja ananakset (tai muut valitsemasi hedelmät tai marjat) ja nostele annosten päälle ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, tuoreet hedelmät kyllä piristää ihanasti! Huomaa muutenkin, että mitä lähemmäs kesää tulee, sitä enemmän värit innostavat myös ruoassa :)

      Poista