sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Maspalomas Princess ja All Inclusive - Kanaria 2/2
Kahden vuoden takaiselle Kanarian talvilomamatkalle meidän hotelliksi valikoitui Maspalomasissa sijaitseva Maspalomas Princess -hotelli. Lomasta kirjoitin edellisessä postauksessa täällä. Halusin, että meillä olisi hotelli, jossa löytyisi erilaisia uima-altaita ja olisi mahdollista saada All Inclusive, sillä yksin viisiveen kanssa ravintoloiden etsiminen helteessä päivittäin ei tuntunut houkuttelevalta. Hotelli vastasi kyllä hyvin odotuksia. Hotellialue oli rauhallinen, ja hotellin yhteiset tilat valoisat ja viihtyisät.


Meidän huoneemme oli ensimmäisessä kerroksessa, mutta vaikka hotellia kiersi kivetty polku, ei ihmisten kulkeminen häirinnyt yhtään. Meidän huoneen lähettyviltä löytyi myös lasten leikkialue, jossa oli kiipeilyteline. Lyhyen kävelymatkan päästä löytyi muutama pieni kauppa, joista sai ostettua pientä syötävää ja juotavaa.


Hotellin allasalueet olivat todella upeat, ja jos käy hotellin kotisivuilla, näkee, että tästä kahden vuoden takaisesta niitä on vieläkin uudistettu. Lapsille on tullut uusia liukumäkiä, ja auringonottoalueelle on lisätty suojaavia verhoja. Mutta kaunis allasalue oli jo pari vuotta sitten, ja erityisesti loivasti syvenevä allas oli lapsen suosikki. Tällä allasalueella oli myös tekohiekkaranta.


Allasalueelta löytyi muutama ravintola, ja päivän aikana näistä sai haettua sekä kylmiä että lämpimiä juotavia ja pientä syötävää. Meillä lapsi lopulta söi illallisen uinnin päälle täällä ravintolassa, sillä varsinainen illallinen alkoi vasta myöhemmin. Silloin hän sitten söi lähinnä kasviksia ja vähän leipää. Allasalueen läheisyydessä oli mahdollista osallistua mm. ohjatuille tunneille, mutta me keskityimme uimiseen ja vain nautittiin musiikista. Lapsi ei vielä osannut uida tuolloin, mutta sukelteli jo varovasti lasien kanssa. 


Hotellin aamupala oli monipuolinen, ja kyllä tuoreet hedelmät olivatkin herkullisia. Viinirypäleet, melonit ja mansikat olivat kyllä todella maukkaita, niin harmi, että lapsi ei niistä välitä. Mutta hänellekin löysimme valikoimasta aina jotain mieluisaa. 


Viikon aikana ehtii maistella monia ruokia, mutta ei välttämättä joka aterialla tule sitten syötyä sekä alku-, pää- että jälkiruokaa. Näissä kuvissa kuitenkin eri päiviltä aterioita. Alkuruokapöytä sisälsi erilaisia salaatteja ja kasviksia, ja friteerattuja kaloja tai mustekalarenkaita. Näitä olisin kyllä voinut syödä loputtomasti, ne olivat aina tuoreita ja kuumia!


Pääruokavaihtoehtojakin löytyi paljon, ja linjaston lisäksi paikalla oli aina kokkeja, jotka paistoivat vaihdellen lihaa, kalaa tai kanaa tai sitten jotain wokkiruokaa. Tällä kertaa kuvaan pääsi ihana paella. Hotellin ruoat olivat yllättävän hyvin maustettuja, joskus mielestäni hotellin ruoat jäävät vähän vaisuiksi. Nuo pienet friteeratut kalat ovat todella hyviä, vastaavia olen syönyt myös Portugalissa. Jälkiruokapöytä sisälsi joka päivä useita erilaisia kakkuja ja hedelmiä, ja lisäksi jäätelöä oli aina saatavilla. Joinain iltoina illallisella oli myös suuri suklaaputous. Minä nautin usein jälkiruoaksi vielä vähän juustoa, lapsi tässä vaiheessa siirtyi jo leikkeihin, kuten kuvastakin näköjään huomaa. Hotellialuetta ympäröi kaunis puutarha-alue, ja erilaiset kukkaistutukset ihastuttivat. Nämä bougainvillet ovat aina sydäntä lämmittävä näky, kuten kiinanruusukin, sillä näitä kasvoi lapsuudessani kotipihalla, kun asuimme perheeni kanssa muutaman vuoden Afrikassa. Puutarhojen ja ison allasalueen lisäksi hotellin alueella sijaitsi myös minigolf-rata, mutta lasta kiinnosti enemmän nämä kilpikonnat, jotka asustelivat siinä lähistöllä. 


Lapsi oli meidän matkan aikaan viisivuotias, ja ainut huono puoli hotellissa oli etäisyys rannasta. Kävelimme lopulta kahtena päivänä rannalle, mutta auringonpaisteessa parin kilometrin matka tuntui hänestä pitkältä. Meidän kokemuksen perusteella voin kuitenkin todella lämpimästi suositella tätä hotellia.

4 kommenttia:

 1. Piti ihan tallentaa tämän hotellin nimi talteen, sillä jos ruoka noin laadukasta tasoa - upean paljon mereneläviä ja kalaa - tuota all inclusivea voisi harkitakin! Sama kokemus hotelliruosta, että yleensä ovat hennolla kädellä maustettuja ja mitäänsanomattomia, mutta teillä kävi tuuri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä kiva paikka, voin kyllä suositella kaikinpuolin. Toki itse maustaisi varmasti monia ruokia vieläkin reilummin :)

   Poista
 2. Kauhee lomakuume iskee kun noita kuvia kattelee, ihanan näkönen paikka!

  VastaaPoista
 3. Älä, kyllä tuli niin ikävä lämpöä ja aurinkoa!

  VastaaPoista