maanantai 30. maaliskuuta 2020

Aloittelevan kuivakukkaharrastajan kolme ideaa



Ensimmäiset muistot kuivakukista on varmasti lapsuudesta, meillä kotona oli muutamia kimppuja aina kuivattuina. Äitini laittoi lahjaksi saamansa kukkakimput usein kuivumaan ja myöhemmin hän välillä kuivasi oman puutarhan kukkia. 




Nämä valkoiset kukat ovat aarteita Afrikasta, kahdeksankymmentäluvun Keniasta. Ne on kerätty Aberdaren vuoristosta, ja ovat siis vuoristokasveja. Nämä ovat olleet lapsuudenkodissani kuivattuina pienissä maljakoissa. Äitini kuivasi myös minun ja siskoni lahjaksi saamat rippi- ja ylioppilasruusut.
.


Erilaiset heinät, oksat ja kuivakukat ovat tällä hetkellä trendikkäitä sisustuksessa. Nyt tuntuu olevan meneillään kuivakukkabuumi, ja sosiaaliset mediat tulvivat toinen toistaan ihanempia kuivakukkaideoita. Yksinkertaisimmissa asetelmissa tai koristeissa on käytetty erilaisia heiniä, mutta välillä kuvissa vilahtelee todella runsaita asetelmia.


Monella kuivakukkia on jo kotona ennestään, tai niitä on saatavilla ehkä pihalta tai puutarhasta. Tässä kolme ideaa, millaisia kukkia voi kuivata ja miten kuivakukkia voi käyttää sisustuksessa.


Valmiit kimput

Monet valmiit kimput kuivuvat kauniisti, ja ne voi asetella maljakkoon tai sivupödälle koristeeksi sellaisenaan. Yllä olevan kuvan kuivattu kimppu sisältää paljon erilaisia kukkia, mutta pysyy tiiviisti kasassa, kun se on hyvin sidottu.


Kukat lasipurkissa

Halusin säilyttää aikanaan häissä olleista kukista osan, ja sekä pöytäastelmien että kimpun kukkia laitoin isoon lasipurkkiin. Kukat säilyivät hyvin ja pysyivät pölyttöminä, joten tämä on kyllä kiva tapa säilyttää kuivakukkia. Lasipurkista näet vanhoja kuvia täällä ja täällä.

Kaisla-asetelma

Ihastelin aikani erilaisia heiniä kuvissa, mutta päädyin nollabudjetin versioon, ja alkutalvesta ensimmäisten pakkasten jälkeen hain lähirannasta kaisloja koristeeksi maljakkoon. Laitoin kapeasuisen maljakon suulle kirkasta teippiä ristikoksi, niin sain kaislat aseteltua haluamallani tavalla.





9 kommenttia:

  1. Kauniit kuivakukat. <3 Värit ovat säilyneet tosi hyvin ruusuissa. Mukavaa päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ruusuissa usein säilyy värit yllättävän hyvänä. Kiitos, samoin sinullle!

      Poista
  2. Kiitos ♥ Nämä kuivakukat ovat kyllä tosi kauniita minunkin mielestä. Mukava, että eksyit tänne :)

    VastaaPoista
  3. Oi miten ihania kuivakukkia, niin kaunis tuo kimppu! Ensi kesänä on kyllä kukkia kuivatettava:) Mukavaa alkanutta huhtikuuta♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä kaunis kimppu! Samoin mietin, että täytyy kyllä kerätä kukkia ensi kesänä, varsinkin siemenkodat ja heinät olis mulla toivelistalla. Kiitos samoin!

      Poista
  4. Noi sun kuivakukat on kyllä kauniita ja se kuvun alle tehty asetelma vallan hurmaava! 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo, siitä tuli kyllä kiva. Täytyy laittaa siitä vielä joku juttu blogiinkin tässä kun ehtii

      Poista
  5. Vitsi miten ihania ideoita! Mä en ole oikein koskaan osannut kuivakukkia, koen jotenkin niiden keräävän pölyä, vaikka ovathan ne ihan huikean kauniita. Toisaalta tuollaisen kuvun kanssa ne voisivatkin olla kivemmat noin pölyn kannalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei mullakaan ole ollut joitain heiniä lukuunottamatta kuivakukkia juurikaan. Just lasipurkissa, on saanut pölyt kerättyä helposti. En tiedä, miksi nyt innostuin näistä :)

      Poista