torstai 13. helmikuuta 2020

Ystävänpäivän pinkit blondiet


  
Olen käyttänyt vaaleanpunaista rubysuklaata lähinnä koristeena leivonnassa, mutta nyt ystävänpäivän kunniaksi halusin kokeilla tehdä jotain erilaista. Minulla oli jo valmiiksi levyllinen vaaleanpunaista suklaata kotona, ja viime viikon Tukholman matkalta mukaan tarttui rubysuklaanappeja. 


Kokeilin netistä tutkailla erilaisia leivonnaisia, ja päädyin mukailemaan tätä ohjetta blondies-leivonnaisista. Blondie on siis samantyyppinen leivos kuin brownie, mutta valmistetaan valkosuklaasta. Tähän minun versioona tulee sekä valko- että rubysuklaata.


Taikina

220g voita
2dl sokeria
2 munaa
1tl vaniljasokeria
2,5dl jauhoja
3/4 tl suolaa
145g sulatettua valkosuklaata
150g rubysuklaanappeja

Kuorrutus

100g sulatettua ruby-suklaata


Lämmitä uuni 180 asteiseksi, ja vuoraa 20cm*20cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. 

Sekoita kulhossa voi, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin joukkoon sulatettu suklaa, ja lisää jauhot sekä suola. Kääntele suklaanapit taikinaan.Levitä taikina vuokaan ja paista noin 25 minuuttia.Minulla ei ole sopivan pientä vuokaa, joten paistan blondiet ja browniet isossa uunivuoassa, jonka toiseen päähän laitan tyhjän uunivuoan. Blondiet saavat jäädä kosteaksi sisältä, joten paistoaikaa kannattaa seurata ja kokeilla kypsyyttä tikulla.Jäähdytä blondiet. Sulata rubysuklaa varovasti esimerkiksi mikrossa ja levitä jäähtyneen blondielevyn päälle. Leikkaa sopiviksi paloiksi. Minä tein omistani leivoksia, ja pursotin leikatuille paloille hieman keraa. Lopusta sulatetusta suklaasta tein sydänkoristeita, tosin osa niistä näyttää kissoilta.

Oikein hyvää ystävänpäivää sinulle!0 kommenttia:

Lähetä kommentti