maanantai 10. helmikuuta 2020

Talvinen raclette-ilta lasten kanssa


Muutaman talven ajan vanhempani ovat pyytäneet meitä viettämään luokseen raclette-iltaa. Joskus olemme kokoontuneet lasten kanssa, joskus ilman ja tällä kertaa meitä oli paikalla viisi aikuista ja neljä lasta. 


Tällä kertaa kokoonnuimme racleten ääreen jo tammikuussa. Äitini oli ottanut lapset jälleen hyvin huomioon, ja mukaan tarjoiluihin pääsivät myös ehkä ei niin perinteiset nakit ja lihapullat, ja pannulla paistui hienosti pienet munakkaat lapsille, jotka juustosta eivät niin välittäneet.


Me aikuiset kuitenkin söimme kaikki juustoa, ja mukaan lautaselle pääsi joukko erilaisia kasviksia. Niitä paistettiin joko grillissä lihojen seurana, tai pannulla. Raclette-grillissä pystyy paistamaan raakaa lihaa, mutta myös erilaiset suolatut kinkut toimivat hyvin kuumalla levyllä paistettuna.


Rasvainen ja täyteläinen juusto saa hyvän parin raikkaista kasviksista ja perunasta, suolaisesta lihasta ja etikkaisista lisäkkeistä, kuten hillosipuleista tai suolakurkuista. Raclette-ilta on kyllä mukava ja helppo tapa viettää aikaa yhdessä talvi-iltana. Ja toimii hyvin myös nyyttäri-idealla.


2 kommenttia:

  1. Meillä ei ole raglettegrilliä, mutta ystäväni on luvannut lainata sellaisen. Tarkoituksenani oli järjestää pojille ragletteilta. Niin sitä vaan ollaan jo maaliskuussa ja ragletteilta on edelleenkin järjestämättä. Vieläköhän sitä ehtisi ennenkuin pääsiäinen ja vappu pukkaavat päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, enpä minäkään ole saanut järjestettyä kotona iltaa ystäville. Tämähän voisi olla mukavan lämmittävää vappupuuhaa :)

      Poista