tiistai 19. marraskuuta 2019

Mausteista ja maukasta intialaista ruokaa TallinnassaViime vuonna kävimme marraskuun lopussa siskojeni kanssa Tallinnassa päiväseltään. Tallinna oli jo kovin jouluinen, mutta tuolloin meidän pääasiallinen kohde ei kuitenkaan ollut joulutori, vaan intialainen ravintola Elevant. Viime vuoden kesällä Tallinnassa ollessamme emme lasten kanssa ehtineet ravintolaan, joten nyt meillä oli aikaa aivan rauhassa nauttia lounaasta. 


Elevant-ravintola löytyy vanhasta kaupungista, läheltä raatihuoneentoria osoitteesta Vene 5. Ravintolan ruokalistalla on todella kattava valikoima erilaisia intialaisia ruokia, mutta meillä on tapana pitäytyä tietyissä lempiruoissa. Tähän ravintolaan emme ole kyllästyneet, vaikka olemme käyneet siellä jo toistakymmentä vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti. Parempaa intialaista ruokaa olen saanut vain vähän yllättäen Pärnussa. 


Ehkä intialaisen ruoan mausteisuus tuo mieleeni joulun, sillä talviaikaan erityisesti haikailen täyteläisen mausteisia makuja. Elevantenissa suosittelen ehdottomasti tilaamaan ruoan seuraksi ihanaa mangolassia! Se on ensinnäkin todella hyvää ja toisekseen tasapainottaa hyvin mausteista ruokaa.Useimmiten tilaamme ravintolassa kanaa, ja yleensä yksi annos on kanaa tikka masala -kastikkeessa, niin myös tällä kertaa. Toinen siskoni pitää kanasta kormakastikkeella ja kolmanneksi annokseksi valitsimme tällä kertaa tulisemman vindaloon, ja lihaksi valitsimme siihen lampaan. Ja kaikki annokset olivat taas niin hyviä, näitä täytyy kyllä kokeilla valmistaa kotonakin! 


Ruoan lisäkkeenä riisiä yleensä kuluu vähän, sillä ravintolan naan-leipä on todella herkullista. Tälläkin kertaa riisit jäivät melkein syömättä ja leipää pyysimme vielä lisää. Pelkästään näiden ruokien vuoksi voisin lähteä Tallinnaan, vaikka pidän kaupungista muutenkin paljon. Hyvä ruoka, parempi mieli -vai miten se menikään? 0 kommenttia:

Lähetä kommentti