perjantai 8. marraskuuta 2019

Jotain pehmeää, jotain tarpeellista, jotain toivottua -joululahjavinkkejä lapselle

Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *merkillä 

Oman lapsen syntymäpäivä osuu joulukuun alkuun, ja niinpä lahjatulva kuun aikana on melkoinen. Viime jouluna näin joulutoivelistan, jonka tosin on ehkä laatinut aikuinen. Ideana on että lapsi toivoo tai saa muutaman tarkoin valitun lahjan valtavan lahjavuoren sijaan. 

Melko minimalistinen joululahjalista 
lapselle

toivelelu
tarpeellinen asia (esimerkiksi urheiluväline)
pehmeä paketti
 kirja

Listaa voisi jatkaa esimerkiksi peli- ja elämyslahjalla tai vaikka jollain yhteisellä lahjalla tai tekemisellä. Tällä idealla lähdin kuitenkin miettimään viime jouluna lahjoja lapselle, joka toivoo kaikkea mitä mieleen tulee ja sitten muuttaa mielensä. Tosin hän saa toivomiaan lahjoja myös muilta perheenjäseniltä ja läheisiltä, eikä tässä ollut kaikki hänen saamansa lahjat.


Toiveleluna lapsella oli Minecraft-legot. Päädyin tähän settiin, koska siinä oli monia eri versioita, joita voisi lähteä rakentamaan. Tämä on ollut mieluisa lahja, ja legot ovat edelleen myös tämän vuoden lahjalistalla.


Jotain tarpeellista oli pussilakanasetti ja Marimekon pyyhkeet ja juomapullo. Nämä erityisesti liikuntaharrastuksiin ja liikkatunteja varten. Muumipussilakana taisi olla enemmän äidin mieleen kuin pojan :D


Vaatteet joululahjaksi ostin Tallinnan matkalta Zarasta. Poikani viihtyy rennoissa housuissa, jotka eivät saa kiristää yhtään, ja näissä oli hienot yksityiskohdat bonuksena.

Oman pojan ja muiden läheisten lasten paketteihin sujahti *kotimaisten kirjailijoiden kirjoja Adlibriksestä. Omalle pojalle ja samanikäiselle kummipojalle pakettiin sujahti *Pate-sarjan kirjoja. Nämä olivat ainakin omalle pojalle jo tuttuja, ja niiden huumori oli juuri sopivaa ekaluokkalaiselle. Nyt hän on lukenut kirjaa itsekseen, sillä tekstiä on juuri mukava määrä aloittavalle lukijalle. 


Siskontyttö oli viime joulun aikaan kakkosluokkalainen ja *Ella-kirjan ajattelin olevan hänelle sopivaa luettavaa. Parvelan kirjat ovat myös hauskoja, ja sopivat sekä itse luettavaksi että ääneen luettavaksi kirjaksi. Niitä on myös mukava lukea yhdessä vuorotellen aikuisen kanssa ääneen, koska luettavaa on jo enemmän.

Neljävuotiaan pakettiin *tilasin Adlibriksesta Siiri-sarjan kirjan. Siiri-kirjat ovat olleet oman poikani suosikkeja, ja niissä on hurmaavan tarinan lisäksi ihanan humoristinen kuvitus. Siirin joulukirja on edelleen pojan yksi suosikkikirjoja.

Onko Pate-, Ella- tai Siiri-kirjat teillä suosikkien joukossa? Ja millaisia muita kirjoja lapset teillä lukevat tai tykkäävät kuunnella?

2 kommenttia: