tiistai 23. heinäkuuta 2019

Herkullinen geishajäädykekakku


Tänä vuonna vanhempani ja sisko perheineen kävivät syömässä meillä syntymäpäiväni aikoihin. Päätin, että mansikkakakun lisäksi teen kahvipöytään suklaajuustokakun, sillä minulla oli kaapissa valmiina suklaata. Halusin tehdä kakut valmiiksi etukäteen, ja päädyin ihanaan ohjeeseen, jolla tehdyllä kakulla olemme herkutelleet ystäviemme kanssa jo lakkiaisvuonnamme, muutama vuosi sitten.


Tein pakastimeen valmiiksi kaksi kakkua, toisen tummalla suklaalla ja toiseen käytin geisha-konvehteja. Toinen kakuista odotti pakkasessa vielä kesäjuhlia, joita vietimme ystävieni kanssa viikkoa myöhemmin. Molemmat kakut olivat herkullisia, mutta tuo geishakakku oli kyllä aivan ihanaa, vaikka itse omia kakkuja nyt kehunkin. Kakku ei muistuta varsinaisesti juustokakkua, vaan enemmänkin ihanan suussasulavaa jäätelöä. Kakku kuitenkin säilyttää sulaessaan hyvin muotonsa, ja sopii siksi mainiosti kesäjuhlien tarjottavaksi.


Söimme ensin yhdessä tortilloita nyhtökanalla ja jauhelihatäytteellä, ja oli ihanaa, kun kerrankin oli ruoka, jota myös kaikki lapset söivät. Ruoan jälkeen kahden kakun tuhoaminen ei aivan meidän porukalta onnistunut, vaikka kovasti yritettiinkin. Koristeeksi kahvipöytään hain niittykukkia, jotka asettelin muutamaan lasipurkkiin. Siskontyttö kattoi pöydän, ja teki kekseistä ja donitseista herkkuvadin. 

Ohjeita tähän herkulliseen juustokakkuun löytyy netistä useita, esimerkiksi täältä. Tumman suklaan tilalta tähän voisi kokeilla montaa muutakin suklaata oman maun mukaan.

Jäädytetty geishakakku
(Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku)

pohja
9 digestive-keksiä
35g voita

täyte
200g geishasuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
2 kananmunan keltuaista
2,5dl vispikermaa

koristeluun esimerkiksi 
marjoja, keksejä, karkkeja, 
pieniä marenkeja

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, ja leikkaa vuoan reunoille leivinpaperista suikale. Suikale pysyy paikoillaan ennen täytteen lisäämistä esimerkiksi pyykkipoikien avulla. 

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuokaan.

Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista sekä vaniljasokeri. Lisää seokseen keltuaiset sekä jäähtynyt suklaasula.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vähitellen loppu sokeri samalla koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Yhdistä valkuaisvaahto varovasti käännellen täytteeseen.


Vaahdota kerma, ja lisää se täytteen joukkoon. Kaada täyte irtopohjavuokaan, ja peitä vuoka kelmulla tai foliolla. Jäädytä pakastimessa vähintään yön yli.

Ota kakku pakastimesta sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Lisää päälle koristeet. 


0 kommenttia:

Lähetä kommentti