Aurinkoisen puutarhan lempiperennoja


Puutarhaharrastus on ollut iso osa elämääni usean vuoden ajan, ja nautin suuresti pihalla puuhailusta. Viime kesä toi mukanaan suuria muutoksia ja yksi niistä oli myös talomme myyminen. Pohdin päätöstä luopumisesta tarkkaan, mutta luulen, että vaikka ikävä taloon ja puutarhaan on suuri, ratkaisu oli silti kannaltani oikea. Onneksi tänä kesänä olen saanut nauttia kukkaloistosta muualla, kuten äitini puutarhassa, josta nämä kuvat ovat. 

Aiemmin en pitänyt vahvoista kontrasteista puutarhassa, mutta kyllä hopeahärkki ja tuo punainen
käenkaali ovat näyttäviä yhdessä. En ole varma, onko tuo pihakäenkaali vai tarhakäenkaali.

Halusin mukaani vanhasta puutarhastani joitain kasveja, ja niitä sitten kaivoin viime kesänä mukaani muuttokuormaan. Muut tavarat oli jo pakattuna, ja tuo omien tavaroiden pakkaaminen oli kyllä todella raskas tehtävä. Nyt vuotta myöhemmin ei noista viikoista ole oikein edes muistikuvaa, enkä tiedä miten sain päähäni ottaa mukaan myös joitain suosikkiperennojani. Mutta hyvä niin,  sillä edelleen pääsen ihastelemaan näitä lempikasvejani.


Tämä isotähtiputki kukki puutarhassani hyvin vaatimattomasti, ja luulen, että penkki oli liian paahteinen ja savinen sen makuun. Äitini puutarhassa se kukkii nyt jo ensimmäisenä vuonna näin kauniisti. 


Halusin omaan puutarhaani paljon kukkivia perennoja, ja erityisesti sellaisia, jotka houkuttelisivat perhosia paikalle. Innostuin muutamana vuonna kasvattamaan perennoja siemenistä, ja tämä sinipiikkiputki on yksi näistä kasveista. Äitini puutarhassa on kyllä niin paljon muitakin kukkivia kasveja, että siellä perhoset viihtyvät muutenkin.


Kommentit