torstai 29. joulukuuta 2016

Joulukukkia ja puutarhapohdintojaVietimme juuri omassa talossame viidennen joulun. Ensimmäinen joulu tuli ja meni, V oli kolmen viikon ikäinen ja mies isyyslomalla. Sen jälkeen meille on vakiintunut edellisessä postauksessa kertomani tavat aamusaunoineen ja riisipuuroineen. Ja vaikka rakastan joulua ja erityisesti siihen valmistautumista, jäi esimerkiksi viime vuonna koti lähes kokonaan koristelematta ja jouluvaloja laitettiin vain olohuoneeseen.


Tänä vuonna sen sijaan meidän kodissa on jouluvaloja ikkunoilla, ja ihania joulukukkia koristeiden joukossa siellä sun täällä. Yllä olevan asetelman anoppini toi meille pojan syntymäpäiville. Muratti ja mehitähti eivät ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen joulukukista, mutta ihanan talvinen tämä asetelma on. Ja edelleen niin kaunis!


Keittiön tasolla on sulassa solussa viherkasvit ja ystävältäni lahjaksi saatu joulukukka, en tiedä mikä tämän nimi on? Sävy on kuitenkin juuri sama kuin Pentikin kynttilänjaloissa :) 

Kuvan tarjotin on ollut reilun vuoden käyttämättömänä, mutta nyt pääsi kukka-asetelman alle. Ja poika on aivan ihastunut tähän meidän Nordalin "pähkinäoravaan" :)

Samalla kun olen ihaillut kodin joulukukkia, olen harmitellut, että viime jouluna huomasin reagoivani voimakkaasti ainakin hyasintin tuoksuun, ja ne ovat nyt jääneet meiltä kauppaan. Sen sijaan ensimmäisen kerran istutin syksyllä hyasintin sipuleita ulos, katsotaan mitä kevään tullessa penkistä ilmestyy.

Haaveilin huonekuusesta, mutta aatonaattona ihastuin tähän paikallisessa kukkakaupassa näkemääni parsaan :)
Muutenkin ajatukset ovat kääntyneet välillä kohti tulevaa puutarhakautta. Viime kesänä en jotenkin jaksanut innostua pihajutuista, ja moni asia on edelleen vaiheessa. Toisaalta, oli hyvä katsella puutarhaa yhden kesän, ja taas on uusia ideoita tulevaisuuden varalle. 


Osaa töistä voisi aloitella jo pikapuoliin. Pihasta pitäisi tässä talvella nimittäin harventaa taas puita. Harvennuspuu on tämä meidän joulukuusikin :)


Olohuoneen lasivitriinin oviin taivuttelin eukalyptuksen oksista kranssit, viime vuonna ne olivat mielestäni niin kauniit. Ja vaikka eukalyptuksen varsi tuntuu kovalta ja paksulta, on siitä helppo muotoilla ainakin näin pienet kranssit. Ensi vuonna pitää muistaa tehdä nämä jo paljon aiemmin olohuonetta koristamaan!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti