keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Helppo jääkahvi (ilman turhia kaloreita)


Kylmä jääkahvi on ihanaa kesäherkkua, jota on mielestäni niin nautinnollista juoda kuumana päivänä. Usein se tehdään kahviloissa rasvaiseen maitoon, ja päällä on vielä koristeena kermaa. Tällä kahviohjeella voi säästää juoman kalorit vaikka raparperipiirakkaan, jota meillä nautittiin jääkahvin seurana.


Idean jääkahviin bongasin Alkon Etiketti-lehdestä. Eli yksinkertaisesti, keitetään vahvaa kahvia (itse tein espressoa). Kun kahvi on jäähtynyt, se kaadetaan jääpalamuotteihin ja laitetaan pakkaseen.


Sitten janon yllättäessä lasiin laitetaan kahvijääpalat (laitoin itse kolme), ja päälle kaadetaan maitoa. Lisäsin mukaan ruokalusikallisen kahvisiirappia tuomaan makeutta. Ja hyvää tuli, ihan rasvattomalla maidollakin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti