Tulppaaneita tulvillaan


Villitulppaanien jälkeen myös tavalliset tulppaanit ovat nousseet ja kukkivat kauniisti. Talon päädyn penkissä tulppaanit viihtyvät hyvin, ja kun kaadoimme kaksi päädyssä ollutta kuusta, riittää aurinkoakin näille kevään kukkijoille aiempaa enemmän.


Penkissä kukki viikonloppuna kuvien ottamisen aikaan valkoisia, vaaleankeltaisia ja pinkkejä tulppaaneja, ja tänään joukkoon oli liittynyt myös tummemmat tulppaanit. Pitää niitä kuvailla huomenna. Tähän penkkiin istutin myöhään syksyllä tulppaanien sipulit, joita ostin alennuksesta.


Tulppaanien kukinnan jälkeen penkissä kasvavat taaempana nauhukset ja etualalla kuunliljat, ja ne peittävät hyvin jo kukkineiden tulppaanien lehdet.


Liljapenkissä omenapuun alla kukkivat ihanat korallinpunaiset ja vaaleanpunaiset tulppaanit, jotka sain siskoltani tuliaisena Hollannista. Ne ovat paljon matalakasvuisempia, kuin päätypenkin tulppaanit, mutta upean värisiä. Värit ovat myös uskomattoman kauniita, kun kukat eivät ole auki.


Jonkin sortin tulppaanihulluutta havaittavissa täällä, mutta kyllä pihalla alkaa muutkin kasvit jo kukkia pikkuhiljaa kesäkuun lähestyessä. Tässä penkissä reunassa on rönsyansikkaa ja narsissessa, jotka myös puhkesivat kukkaan viikonlopun aikana.

Kommentit