torstai 26. toukokuuta 2016

Itsetehty retiisicoleslaw varhaiskaalista


Viikko sitten perjantaina herkuttelimme itse tehdyillä hampurilaisilla, tai oikeastaan niiden pikaversiolla. Pihvit teimme itse, täytteet ja sämpylät kaupasta. Täytyy kesän aikana testailla hyviä hampurilaissämpyläreseptejä, sillä meidän poika ei näistä valmiista edes pidä. Oikeastaan syy, miksi meillä hampurilaisia syödään kesällä, on juuri tuo 4v. Hän ei välitä kovasti grillatusta lihasta tai broilerista, mutta jauhelihapihvit maistuvat. Ja olen tuumannut, että itse tehty jauhelihapihvi on makkaraa parempi vaihtoehto. Kyllä meillä toki makkaraakin grillaillaan aina silloin tällöin.

Tuhdin hampurilaisen lisukkeeksi kaipasin jotain raikasta, ja kun kaupassa oli jo varhaiskaalia myynnissä, tein nopean amerikkalaisen kaaliraastesalaatin hampurilaisen kaveriksi. Tätä olen aiemmin tehnyt porkkanasta, kaalista ja purjosta, mutta nyt kokeilin keväistä retiisiä raikastamaan salaattia. Retiisi sopi salaattiin kyllä todella hyvin!


Raikas retiisicoleslaw
noin puolikas kerä varhaiskaalia
2 porkkanaa
nippu retiisejä

1prk ranskankermaa
suolaa
pippuria

Suikaloi varhaiskaali ohueksi, ja raasta porkkanat. Leikkaa pestyt retiisit.
Sekoita kasvikset kulhossa, ja lisää joukkoon ranskankerma ja mausteet.
Anna maustua hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti