lauantai 12. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen suklainen oreokakku


Olen ajatellut kokeilla jotain oreokakkureseptiä jo pitempään, ja nyt pääsiäisen innoittamana ryhdyin puuhaan. Halusin kokeilla amerikkalaistyyppistä kakkua, jossa on täytteenä kermaa, mascarponea ja murskattuja keksejä. Kakun kostutin tuoremehulla, mutta omaan makuuni juustokermakerroksen alle olisi voinut vielä levittää ohuelti esimerkiksi lemon curdia. Mutta kakku oli todella hyvää, tosin omia leipomuksia on niin helppo kehua :D
 

Tätä kakkua täytyy tehdä toisenkin kerran, sillä muutamaa asiaa parantelisin. Tuo valitsemani pohja oli Kinuskikissan Kinuskikissa leipoo-kirjasta, ja kuten ohjeessa sanottiinkin, oli pohja aivan uskomattoman hyvää mutta todella murenevaa. Huomaat kuvistakin, kuinka kakku hajoilee. Täytteessä tuorejuustokin varmasti toimisi, eikä olisi niin rasvainen, kuin mascarpone. Lisäksi olin ajatellut lisääväni kakkuun suklaa kuorrutteen, joka valuisi reunoja pitkin. Kun kakku oli koristeltu, leikattu ja laitettu jääkaappiin, muistin, että sulatettu suklaa odotti hellalla :D Onneksi tämä ei ole leivontablogi!

 
Koska en ole aivan tyytyväinen tuohon kakkupohjaan, suosittelen, että käytät omaa suosikkireseptiäsi. Varmasti vähän kovempi kakkupohja, jossa olisi vaikka suklaata sulatettuna, toimisi oikein hyvin.

Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja

2dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
1,5dl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
0,75tl suolaa
2tl vaniljasokeria
150g margariinia
3,5dl sokeria
3 munaa
3dl kädenlämpöistä maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita joukkoon puolet jauhoista, ja tämän jälkeen vuorotellen loput jauhoseoksesta ja kädenlämpöinen maito.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

Anna kakkupohjan seistä vuoassa noin 15 minuuttia, ennen kumoamista.

Oreotäyte

1"pötkö" Oreoita (tai muita tummia täytekeksejä)
200 grammaa mascarponejuustoa
2dl kermaa
(ripaus sokeria)

Murskaa keksit.
Vaahdota kerma, ja lisää joukkoon juusto ja keksimurut.


***
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen tai kolmeen osaan.
Kostuta ja levitä väliin puolet täytteestä.

Levitä täytettä ohuesti kakun reunoille ja päälle.

Kakun voi koristella keksimuruilla, suosikkisuklaalla tai karkeilla,
aivan oman maun mukaan :)


2 kommenttia:

Kurkistus puutarhaan kesäkuun alussa

Talon päädyllä on melko yllättäen ehkä aurinkoisin kukkapenkeistäni, tässä riittää sekä valoa että tuulensuojaa kasveille. Nämä pitkätkin...