lauantai 3. lokakuuta 2015

Syksyn kukkijoita

Syksyn kiireet ovat saaneet aikaan (puutarha)kyllästymisen täällä puuhastelujen valtakunnassa. Tosin kyllästyminen koskee kaikkea tekemistä, mutta puutarhassa se on näkynyt selvimmin. Alennusmyyntilöydöt odottelivat istuttajaa, kukkapenkit hoitajaa ja haravaakin olisi jo saanut heilutella. 


Viime viikonloppuna haahuilimme jälkikasvun kanssa takapihalla, ja sattumalta kävelin uutta "mummopenkkiä" ja pergolakatosta tutkimaan. Ja mikä yllätys, jalokärhö 'Jackmanii' oli innostunut kukkimaan ensimmäisenä kesänään. Tai syksynään. Vanhan vierasvuoteen patjasta revityt jouset tarjoavat kauniin, ruosteisen kasvukehikon tälle kaunokaiselle.Täytyi sitten pikaisesti kuvailla vähän kukkasia, ja yllättävän paljon kukkijoita aivan syyskuun lopussa pihalta löytyi, sateesta huolimatta. Nämä muuripenkin syysleimut ovat jo parhaimmat päivänsä nähneet, mutta jaksavat vielä kuitenkin kukkia. 


Muuripenkkiin päätyi myös kaksi uutta keijunkukkaa. Viime vuonna ostin kokeiluun tätä ihanaa 'Green Spice' -keijunkukkaa, ja alepöydästä tarttui nyt mukaan muutama taimi. Hyvin selvisi ainakin tuo ensimmäinen viime talvesta. Viime syksyn alelöytö oli myös tuo taustalla näkyvä isotähtiputki. Se ei oikein tuossa viihdy, kasvatti tänä vuonna vain lehtiä.


Keväällä perustamassani mummopenkissä löytyi vielä paljonkin kukkijoita. Täytyy vähän järkeistää tuota penkkiä, mutta nyt sieltä löytyi vaaleanpunaisia kukkijoita: komeamaksaruohoa, syysvuokkoa ja kaunopunahattua. Jälkimmäiselle taidan etsiä toisen paikan. Ehkä ensi vuonna.
2 kommenttia:

  1. Paljon kauniita kukkijoita vielä! Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ihan yllätyin itsekin. Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua!

      Poista