Mikä voisi olla parempaa kuin jäätelö?

No ainakin itsetehty jäätelö keksikupissa. Pinterestistä bongasin alkukesästä näiden keksikuppien ohjeen, ja uusimmassa Leivotaan -lehdessä oli myös ihana resepti. Tarkoituksena oli saada V:n kummitäti perheineen meille kylään, mutta virukset ja muut muuttivat suunnitelmia. Keksikupit olin jo tehnyt, ja koska meidän pikkuruiseen pakastimeen (se onkin ihan toinen tarina) ei mahtunut enää mitään, oli pakko tekaista myös jäätelö näille kaveriksi. On muuten lohdullista, että ennen satokautta jo meidän pakastin on täynnä... Tosin yhden laatikon täyttää jäätelökoneen astiat, mutta kuitenkin. Tarvitsen uuden pakastimen.


Keksikupit tein ihan lehden ohjeella, ja niitä tuli 12kpl. Toisin kuin ohjeessa, kokeilin levittää taikinan muffinssipellin takapuolelle. Tämä oli nyt ensimmäinen vedos, ja kuten huomaa, laitoin vähän liikaa taikinaa. Mutta siis, muffinssipeltiä voi käyttää myös väärinpäin. Ja hyvin lähti irti! Lisäksi taikinasta paistui pellillinen cookieita, joten olisi näitä keksikuppeja tullut enemmänkin. Jos ei halua tehdä keksikuppeja, on mielestäni parempi cookietaikina tämä munaton versio.

Jäätelönkin ajattelin tehdä ensin lehden ohjeella. Lainattuani äidiltäni jäätelökoneen, löysin ohjevihkosesta todella helpon jätskiohjeen, joten vaihdoin lennosta siihen. Ei mitään keittelyitä, sopi tällä kertaa minulle. Tässä kuitenkin tämä keksikuppien ohje. Pitkästä aikaa jaksoin kokeilla tällaista näpertelyä, ja kyllä se niin on minun juttuni:) 

Suklaiset keksikupit
(alkuperäinen ohje Leivotaan 4/2015)

1,2dl sokeria
1,2dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
2munaa
6,5-7dl vehnäjauhoja
200g margariinia
150g rouhittua suklaata

Sekoita kaikki aineet taikinaksi, ja laita se jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.

Voitele muffinnipellin alapuoli, ja taputtele taikina kupposiksi kolojen päälle. Laitoin itse vähän enemmän taikinaan pohjaan, jos se olisi lähtenyt valumaan.

Paista kupposia 10-15minuuttia 175-asteisessa uunissa. 

Anna jäähtyä, ja irrota varovasti muoteista. 


Keksikupeissa vaniljajäätelöä, rouhittuja cashewpähkinöitä ja kinuskikastiketta. Ei huono :)

Mukavaa ja kesäistä sunnuntaipäivää sinulle!

Kommentit