Kylmä kesäkuu


Viileä sää on lykännyt monen kukan kasvua, ja toiset ovat sitten kukkineet vaikka kuinka pitkään. Etupihalla alkukesän kukkijoita on aika vähän, mutta nyt helmililjat, sammalleimu, kirsikkapuu ja päädyn liljat kukkivat kilpaa kuistin kesäkukkien kanssa.


Kuistin kesäkukat ovat nyt olleet paikoillaan (paleltumatta) reilun viikon. Pinkkiä pelargonia, amppelissa miljoonakello ja vastamaalatun rottinkisohvan kaverina hortensia ja uskomattoman tuuhea (ja itse kasvatettu) iisoppiruukku. Haaveilen, että loppukesästä ruukussa olisi vähän välimerellisempi tunnelma :)Talon päädyllä metsä on aivan vieressä, ja kuvien kuuset ovat minun kaatolistallani. Ikävä kyllä Mies ei vielä ole samaa mieltä, ja viime vuonna istuttamani kirsikkapuu on nyt jo aivan kosketuksessa yhden kuusen kanssa... Jos sahaan kuusesta keskeltä runkoa oksia pois, ehkä kaatokin sitten onnistuu... Nämä kuuset ovat siis noin 15 metrisiä, ja hyvin talon nurkalla.


Tulppaanit ovat kukkineet nyt viikkokaupalla, niin vanhat toisesta penkistä siirretyt punaiset kuin nämä viime syksyn alelöydötkin. Liljakukkaiset tulppaanit ovat todella kauniita ja pitkiä, ja ovat mukava väriläiskä muuten vihreällä etupihalla. Seuraavia kukkijoita odotellessa :)

Kommentit

 1. Voi mitä kukkaihanuuksia, ja miten upea hortensia!! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä liljat kyllä yllättivät minutkin väreillään, tähän asti värikkäästi kukkivia kasveja on ollut hyvin vähän pihallani. Ja tuo hortensia on löytö Lidlistä, hyvin on selvinnyt kylmistä päivistä ja öistä :)

   Poista
 2. Sullahan on kiva meininki. Mun värivalinta partsille on myös musta ja tykkään tosi paljon noista sun kalusteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän pinkkiä, itse kun olen aika mustavalkoinen :) Tuo hortensia yllätti värikkyydellään ja koollaan. Ihanalta näytti sinunkin parvekkeesi! Tämä sohva on kirppislöytö, jonka maalasin mustaksi.

   Poista

Lähetä kommentti