torstai 14. toukokuuta 2015

Raparperien aika

Helatorstain kunniaksi (ja koska aamupäivällä oli edelleen kovin sateista) leivoimme pojan kanssa heti aamutuimaan tätä ihanaa raparperivalkosuklaakakkua. Tosin V ei tätä maistanutkaan, mutta onneksi ruoaksi ollut lasagne sentään kelpasi :)



Kakkuohje on alunperin Kinuskissan resepti, mutta yhdistin ohjeeseen myös tuon valkosuklaa ja vähensin sokerin määrää. Minulla ei myöskään ollutkaan vaniljatankoa, joka alkuperäisessä ohjeessa oli. Kakkuun tulee taikinapohja, jonka päälle levitetään raparperit, ja sitten paistetaan. 

Tämän jälkeen jäähtyneen kakun päälle tehdään juustokakkuosuus, ja kylläpä olikin ihanan makuinen lopputulos! Lisäksi paistetun pohjan etuna on helppo siirreltävyys, joskus kun juustokakkujen keksipohjaa ei ainakaan tämä leipuri niin vain ehjänä siirtelekään. Alkuperäisessä ohjeessa kakun päälle tehtiin vielä kermasta pursotukset, mutta ne jätin pois. Koristelin sen sijaan kakun valkosuklaalastuilla ja pienillä orvokeilla. 

Kakku oli mielestäni helppo ja nopea tehdä, vaikka ohjeessa on monta vaihetta.



Kakkupohja
3,5dl vehnäjauhoja
2tl sokeria
ripaus suolaa
100g margariinia
0,5dl vettä

Raparperitäyte
500g raparperia
2rkl perunajauhoja
1dl sokeria

Juustotäyte
4 liivatelehteä
2dl kermaa
2tl vaniljasokeria
1dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuusto
200g valkosuklaata

Koristeluun 
muutama pala valkosuklaata
orvokkeja


Vuoraa irtopohja leivinpaperilla, ja voitele reunat ruokaöljyllä. 

Sekoita jauhot, sokeri ja suola, ja nypi joukkoon margariini. 
Lisää vesi, ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina vuoan pohjalle.

Pilko raparperit, ja sekoita palojen joukkoon perunajauhot ja sokeri. 
Levitä pohjan päälle
ja paista kakkua 200 asteissa uunissa keskistasolla 35 minuuttia.

Jäähdytä kakku.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi, ja lisää joukkoon
vanilja- ja tomusokeri.

Sulata valkosuklaa, ja sekoita tuorejuuston joukkoon.
 Lisää kermaseos varovasti käännellen.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi, 
ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä.
Sekoita juustomassan joukkoon ohuena nauhana.

Levitä juustotäyte kakun päälle, ja hyydytä kylmässä kolme tuntia.

8 kommenttia:

  1. Ihana resepti, ja tosi kauniit kuvat! Pitääpä itsekin tehdä tätä, tai laittaa meidän kaksi kotileipuria hommiin. Kätevää, kun lapset ovat jo niin isoja, ettei tarvitse kuin vierestä katsella ja keskittyä maistelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kyllä tämä oli niin herkkua! Ihanan ahkeria leipureita sinulla :)

      Poista
  2. Oih, ihanan näköinen kakku. PItää joskus ihan kokeilla. :)

    VastaaPoista
  3. Herkkullisen näköinen! Nam! Kauniita kuvia sinulla täällä blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiva, että löysit tänne blogiini! :)

      Poista
  4. Ei omia raparpereita,mutta pakastimesta löytyi yks raparperijuomapullo,jota juuri laimensin ja maistoin Oli kyllä hyvää.Sitä tarjoiltiin Urhon rippijuhlassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, raparperijuoma kuulostaa kyllä hyvältä. Olis ihana kokeilla tehdä mehua, jos raparpereita olisi käytössä paljon.

      Poista