Metsän ja puutarhan välissä

Viime keväänä aloittelin tonttimme nurmialueen ja metsikön väliin metsäpuutarhan rakentelua. Pihastamme noin kolmasosa on metsikköä, ehkä voisi sanoa kuusimetsäksi. Tarkoituksena on pikkuhiljaa häivyttää pihan "rakennetun" osan ja metsän välistä rajaa. 


Äidiltäni sain viime keväänä ja kesänä monta kasvia hänen ihanalta pihaltaan, jotka näyttävät selvinneen hyvin talvesta. Sinivuokot kukkivat jo näin runsaina.


Takapihamme jyrkän rinteen alle, metsänrajaan, istutin saksankurjenmiekkoja ja ukkolaukkaa. Myös nämä ovat lähteneet upeasti kasvuun. Taustalla näkyy metsärinne, johon olen muutama vuosi sitten istuttanut jo kaksi alppiruusua. Tässä rinteessä on tähän asti viihtynyt luonnon sanikkaiset, toivottavasti ne eivät loukkaantuneet yhden varjostavan kuusen kaadosta...
Metsän puolella on runsaasti sanikkaisten lisäksi ketunleipää, joka jo paikoin kukkii. Sateen jälkeen ovat näkyviin nousseet myös oravanmarjat. Rinteessä kasvaa myös puna-ailakkia, ja myöhemmin kesällä monenlaisia heinäkasveja.

Varsinaiseen metsäpuutarhan penkkiin hankin viime keväänä kolme pientä kevätkaihonkukan taimea, ja jo vuodessa ne ovat ehtineet levitä näin kauniiksi matoksi. Niiden viereen istutin syksyllä kaksi alennuksessa ollutta jouluruusua, joista toinen kukkii nyt näin kauniisti, ja toinenkin availee jo nuppujaan.

Kommentit

Lähetä kommentti