Pääsiäisenä

Odotus ja suunnittelu kuuluvat omaan kevään tulooni, eikä tämäkään vuosi ole tehnyt poikkeusta. Monenlaisia suunnitelmia on pää jo pullollaan kevään ja kesän varalta, ja pian taitaa olla käsillä aika, jolloin suunnitelmia saa ruveta toteuttamaan. Meidän pieni perhe on parin viime viikon aikana sairastellut kaikkea mahdollista, mutta eilen pienestä perheestämme 2/3 pääsi yhdessä jo pihalle ihastelemaan ensimmäisiä kukkijoita.

Vaahteran alla krookukset availevat jo valkoisia ja keltaisia kukkiaan. Tässä oli ennestään jo muutamia krookuksia, syksyllä istutin tähän kasvitietellisen seoksen ja Barr's Purple -krookuksia.

Vähän jännitystä kevääseen aina tuo nuo pihan pienet nisäkkäät, meillä ei ole vielä varmaa käsitystä pihamaan myyräkannasta. Kaikki saadut ja ostetut sipulikukat näyttävät kuitenkin lähteneen nyt kasvuun, rusakko yhdet krookuksen lehdet oli pistellyt suuhunsa.

Kuistilla kevättä tuo narsissit ja helmililja. Syksyllä siirsin talon päätyyn tulppaanit, ja lisäksi istutin liljakukkaisia tulppaaneja sekä Sorbet Mix- värisekoituksen.

Etupihamme on melko kylmä ja varjoisa, ja tästä syystä talven märkyys säilyy pitkälle kesäkuuhun. Tulppaanit eivät pitkässä kukkapenkissä enää kukkineet, vaan olivat vain kasvattaneet hurjasti sivusipuleita. Siirsin nyt kaikki tulppaanit talon edestä aurinkoiseen päätypenkkiin. Nyt talon edessä saavat rauhassa levitä äidiltäni saadut skillat ja lumikellot, sekä helmililjat. Kaikkien sipulikukkien lehdet peittyvät myöhemmin kuuniljojen ja poimulehtien alle.Pitkittynyt flunssa ja pääsiäisen vatsatauti ovat hieman vähentäneet kokkailuintoa, mutta olemme päässeet herkuttelemaan äitini valmistamalla nyhtölampaalla, eivätkä nämä avokadotäytteiset kananmunatkaan huonoja olleet. Leivoin tuollaisen naced cake-tyyppisen täytekakun, johon valmistin myös lemon curdia. Kakku oli kyllä aika hyvää, mutta niin kai useimmat kakut ovat :D Ja ehdinpäs tänä vuonna vihdoin kokeilla tuollaisen kipsimunan valmistusta, oli kyllä helppoa ja nopeaa askartelua!

Olisin voinut vaikka vannoa, etten viime syksynä istuttanut valkoisia helmililjoja... :)

Vaikka tämä pääsiäisloma ei mennyt ihan kuten olin ajatellut, tuli tämä pieni loma tarpeeseen. Aamuherätys meillä on viimeistään kuudelta, mutta ehtiipähän monenlaista päivän aikana. Ja eilen aamulla V leikki sulaneessa hiekkalaatikossa, ja samalla äiti pääsi jo vähän haravoimaan ja siistimään muutamaa kukkapenkkiä. Kylläpä oli ihanaa päästä jo pihatöihin :)

Kommentit

 1. Sullahan kukkii sielä jo vaikka kuinka. Meillä osa sipuleista katoaa aina, mutta en jaksa ottaa stressiä. Tiedän että myyrätilanne voisi olla oikeasti tosi hankala. Sitä paitsi elämä ja eläimet kuuluvat pihaan. Mulle yksi kannustin puutarhailuun on luonnon monimuotoisuuden lisääminen. Ja niin se sitten vaan menee...Yksi elukka pölyttää mun kukat ja toinen syö sipulit :D Nyt mä painun pihalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Oon aivan samaa mieltä, siksipä ei niin harmita nuo hävinneet krookuksetkaan. Toivoisin meille lisää hyönteisiä, erityisesti perhosia on todella vähän. Tänä kesänä toivottavasti saan vähän jotain cottage garden -henkistä istutusaluetta aloitettua, joten toivottavasti tämä tilanne korjaantuu... :D

   Poista
 2. Ihanasti on kukat sinulla pompanneet sinulla esille! Tänään täällä etelässä oli ihanan aurinkoinen päivä jo heti aamusta ja me rynnistimme mieheni kanssa raivaamaan pensasaidan rytökasaa ja silppuroimaan ne risut hakkeeksi. Tunteja meni muutama, mutta nyt alkaa homma olla selvä:) Ihana kun kevät alkaa vihdoinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan yllättynyt olin itsekin! Tämän päivän sateiden jälkeen melkein kaikki lumetkin on nyt sulaneet, joten luuleen että tuo risusavotta on meilläkin edessä tulevana vkonloppuna :)

   Poista
 3. Tekemäsi kakku oli muuten tosi hyvää ja kivan raikasta. Kiitos! Terveisin Mimma täti

  VastaaPoista
 4. Kevät on ihanaa aikaa. Joka päivä ilmestyy jotain uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Ja mikä ihana vihreys lisääntyy päivä päivältä!

   Poista

Lähetä kommentti