sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Sitruunaa & pieniä palloja



Olen kokeillut monenlaisia muffinireseptejä ja paljon reseptejä, joissa on unikonsiemeniä. Välillä muffinireseptien valmis lopputulos on mielestäni kuiva. Silloin on kyseessä ollut ehkä perinteinen muffinitaikina, jossa munat ja sokeri vaahdotetaan keskenään. Varmasti moni vannoo näiden reseptien nimeen, mutta tässä on oiva vaihtoehto: sitruunamuffinit unikonsiemenillä.


Alkuperäinen resepti on Leivotaan -lehden tammikuun numerosta (1/2015), mutta hieman sitä muokkasin omaan makuun sopivaksi. Taikinaan tulee rasvaa ja jogurttia, joten lopputulos on mehevä. Ihana keväinen kahvipöydän makea herkku, ja silti mukavan raikas maku. 

Sitruunamuffinit unikonsiemenillä (12kpl)


125g margariinia
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3 munaa
1dl turkkilaista jogurttia
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
ripaus suolaa
3dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2-3rkl unikonsiemeniä

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi, ja lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää joukkoon jogurtti, raastettu sitruunankuori ja suola.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja kääntele jauhot taikinan joukkoon. 
Samalla lisää myös unikonsiemenet.

Jaa taikina muffinipellille ja paista uunin keskitasolla 175 -asteessa  noin 20 minuuttia.
Anna muffinien jäähtyä ja koristele halutessasi kuorrutteella.


Sitruunakuorrute

5-6dl tomusokeria
2rkl sitruunamehua
100g tuorejuustoa

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään, 
ja levitä tai pursota jäähtyneiden muffinien päälle.

2 kommenttia:

  1. Nämä sinun kuvasi ovat kauniita. Niitä on mukava katsella ja fiilistellä. Muffinit houkuttelee todella. Varsinkin erilainen taikina. Ehdottomasti kokeilen tuota sitruunakuorrutetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä olivat kyllä herkullisia, ja tuo jogurtti teki taikinasta ihanan kosteaa.

      Poista