Ensimmäiset versot ja pitkä viikonloppu


Viikonloppu täällä on kulunut sairastellessa, perjantain ja lauantain välisenä yönä kiidimme sairaalaan päivystykseen kolmevuotiaan laryngiitin vuoksi, ja nyt parannellaan kuumetta. Pojan pelastus on Palomies Sami ja uusi paloauto, äitin ihana aamupalaleipä versoilla piristettynä.

Juhlapyhien jälkeen kaikki raikas ja tuore maistuu hyvältä, ja pihahaaveetkin pyörivät mielessä. Monta hetkeä ehtii vielä suunnitella ennen maan sulamista, mutta voihan sitä jostain jo aloittaa. Herneenversoja on niin helppo kasvattaa kotona: herneet yöksi veteen turpoamaan, sitten levittele ne multaan, peitä ja pidä lämpöisessä, kunnes itävät. Minä vein saunanlattialle, ja peitin sanomalehdellä. 


Laitoin herneet multaan vajaa pari viikkoa sitten, ja nyt voi napsia leivälle ja salaattiin tuoreita versoja, nam! Seuraavaksi ajattelin kokeilla kasvattaa sipulin ja valkosipulin versoja, niitä on blogeissa nyt näkynytkin. Ja ensimmäiset kesäkukkien siemenetkin pääsevät pian multaan. Katsotaan, miten onnistuu, en ole ennen juurikaan esikasvattanut mitään...

Askartelin Pinterestin innoittamana fimomassasta tuollaisia taimitikkuja, niistä tuli ihan hauskoja. Ja tietenkin vähän vinoja, mutta ajavat asiansa mainiosti. Näille on muutama kiva käyttötarkoitus mielessä, mutta katsotaan kevään kuluessa, mihin ne päätyvät :)

Mukavaa sunnuntaipäivää sinulle!

Kommentit