Terassi valmiina talveen


Rakensimme taloomme takaterassin kaksi vuotta sitten. Mallin ideoimme itse, ja olen tähän kyllä todella tyytyväinen. Metsän puolella terassin kaide sai korkeamman pergolamaisen osan, ja ulkopuolella kasvaa nyt kaksi alppikärhöä kohti pylväitä. Muutaman vuoden päästä ne ehkä näkyvät jo terassillekin :)


Mies on tunnollisesti siirtänyt grillin ja sohvaryhmän talvisäilöön, ja ruokailuryhmä on seinänvierustalla turvassa talvelta. Kaikki terassin kalusteet ovat polyrottinkia, mutta olemme ne laittaneet kuitenkin talveksi suojaan, kun tilaa löytyy. Tyhjänä terassi tuntuu tosin aika kalsealta. Terassin lattia on komposiittia, ja väri on kyllä ihana! Prismasta löysin Konstsmiden ledivalot, jotka mies kietoi tuonne pergolapylväisiin. Näissä onkin ihana tuo kirkas muovikupu, ovat todella kauniit pimeällä.


Terassin valoina meillä on kolme tavallista varastovaloa. Lähetin miehen rakennusvaiheessa hakemaan valoja, ja iskin mukaan kuvan. Varoittelin, että voivat olla kalliit, mutta paljastuikin, että hinta oli reilusti alle kympin kappale :) Nuo valot kyllä sopivat kauniisti tänne terassille. Kaarevassa reunalaudassa on vielä ledivalot, jotka valaisevat terassin askeleen alempana olevaa osaa.


Ja jos uskaltautuu kurkkaamaan terassilta metsänreunaan, on näky aika sekava: ihanaa metsikköä ja keskeneräinen rinne :) Tästä kulmasta rinteen keskeneräisyys näkyy selkeästi, mutta onpahan jotain, mihin keväällä heti ryhtyä pihalla. Metsikössä näkyy kaksi alppiruusua, jotka ovat viihtyneet tuolla oikein hyvin, ja kasvaneet paljon kahdessa vuodessa. Ostin ne kaksi vuotta sitten syksyllä Plantagenin alesta, ja vähän jännitti, kuinka ne lähtevät kasvamaan. Kuvan keskellä oleva "pieni" kuusi on jo reilu neljä metriä korkea, ja sen taakse olen tehnyt varsinaista metsäpuutarhaani. Luulen, että tuo kuusi kyllä saa lähtöpassit, sillä se on niin suuri. Tilalle voisi istuttaa ehkä kapeampia havupuita... Onneksi on talvi aikaa suunnitella :)

Kommentit