Synttäreiden suunnittelua


Meidän pieni poikamme täyttää joulukuun alussa kolme vuotta, ja täällä kovasti pähkäilen jo juhlia tarjoiluista koristeluihin. Jotain jouluista, mutta kuitenkaan ei liikaa... Yllä olevassa kuvassa viime vuoden kahvipöytää. Suolaisena on juustoja keksien kanssa ja pitsakierteitä, makean puolella taas luumupiirakkaa, kaakaomuffineita, cookie popseja ja muutama muukin laji. Kakun koristeluun olin ihan tyytyväinen, mutta itse kakku ja monet muut tarjottavat olivat aika kamalia. Tai no ei, mutta päätin, että teen suuren osan tarjottavista vieraiden erityisruokavalioiden mukaan. Eli maidotonta, munatonta, gluteenitonta ja soijatonta. Tänä vuonna unohdan moiset, ja leivon ihan vehnäjauhoista. Kakunkin :) Keksitään sitten erityisruokavalioihin jotain muuta sopivaa.


Tähän väliin on hyvä lisätä kuva (viime) viikonlopun herkkuaamupalasta: itsetehtyä kirsikkahilloa paahtoleivällä. Äitini kirsikkapuusta tuli aika hyvä sato, ja minullekin liikeni osa kirsikoista. Keitin yhden satsin hilloa (ei siitä montaa pikkupurkkia tullut) ja pari pussia odottelee pakkasessa vaikka piirakaksi pääsyä. Tämä oli ensimmäinen purkki hilloerästä, jonka maltoin avata... :) Yksi purkki taitaa päätyä V:n juhlatarjoiluihin täytteeksi.

Ja loppuun on kyllä pakko jakaa vielä tämä (yli)hyvä (eikä mitenkään ajankohtainen) vinkki kirsikankivien poistamiseen:


- ihan perus kuorimaveitsi. Lähtee kyllä pelkkä kivi, ja kirsikat pysyvät ehjinä. Oli helppoa, tosin tämä kuva on otettu silloin elokuussa... :)

Kommentit

 1. Tuo on kyllä nykyään melkoisen haastavaa, siis kaikkien erityisruokavalioiden huomioon ottaminen. Kyllä se parilla rajoituksella toimii (gluteeniton / maidoton, munaton / maidoton), mutta kun yrittää tehdä kaikki kaikille sopivaksi, niin melkoinen liisteri siitä syntyy:D

  Viime vuotinen herkkupöytäsi näyttää kyllä ihailtavan runsaalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Meillä pikkumies oli pitkään ilman tiettyjä kasviksia, kananmunaa ja kalaa, mutta hän ei ole perso makealle, ja siksi ei vaikuttanut tähän leivontapuoleen. Yritetään välttää liisteriä, katsotaan mitä syntyy... :) Kiitos, paljon "herkuista" jäi jäljelle, kun maku ei ollut ihan kohdillaan :D

   Poista

Lähetä kommentti