Joulututtaa

Eilen oli Vaasassa joulunavajaiset ja-markkinat. Me olimme tiiviisti kotosalla ja vähän järjestelimme huushollia, kun viikolla ei oikein ehdi tähän aikaan vuodesta. Sen verran kuitenkin jouluttaa, että illaksi tein meille vähän pikkujouluherkkua, kun Mies palasi kotiin työreissulta.


Nämä ihanat mukit ostin viime vuonna Säde-liikkeestä Vaasasta, ja olen kyllä näihin niin ihastunut. Perinteisen (valmis)glögin kaveriksi tein piirakkataikinasta tällaisia lusikoita, joiden kanssa söimme jokirapuherkkua ja aurajuustotahnaa. On muuten nopeaa ja hyvää, ja aika hauskaakin pikkupurtavaa!

Glögin kanssa itse pidän erityisesti jostain suolaisesta, tai esimerkiksi piparkakun ja juuston yhdistelmästä. Mies pitää kuitenkin tuhdista suklaakakusta, ja koska olen onnellinen Hyvää joulua -keittokirjan omistaja, pääsi sieltä kokeiluun ihana joulubrownie. Suklaata ja piparkakkua, oli kyllä hyvää! Jos sinulle on mieluista kaupan piparkakkusuklaa, kannattaa kokeilla! Tuo Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin uusi kirja on kyllä muutenkin ihanan raikkaita reseptejä ja vinkkejä pullollaan, itse pidän kirjasta kovasti. 

Lisäksi tein muutaman joulutortun, lähinnä pikkumiestä silmällä pitäen. Mutta eipä nekään häntä houkuttaneet, joten kun miehen kanssa herkuteltiin, hän söi jälkiuunileipää vieressä :) Ei ole (vielä) makean perään ollenkaan.

Oikein hyvää ensimmäistä adventtia sinulle!

Kommentit

  1. Hienot oli kipot ja varsinkin ne juomalasit:) Terkuin kummitäti- Mimma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juomalasit on ihanat, ja monikäyttöiset :) Kyllä on mulla ihana kummitäti <3

      Poista

Lähetä kommentti