Syksyä pihalla ja kuistilla

Korallikeijunkukkien lehdet ovat pakkasöistä huolimatta kauniita, ja komeamaksaruohokin kukkii, vaikka vasta heinäkuussa istutin sitä tuohon rinteeseen.
Syys-lokakuussa pihalle on kärrätty viimeisiä multakuormia ja kuorikatetta peitoksi moneen paikkaan. Kesken jäi monta asiaa, mutta kun yksi ilta listasin tehtyjä pihatöitä, oli lista mukavan pitkä. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna.


Yksi ihanimmista ja näkyvimmistä on tietenkin kaikki maalatut pinnat, ja samoin tämä etukuistin tummaksi öljytty lattia. Tosin toinen kuisti on vielä käsittelemättä, mutta ei viitsikään kuvata sitä :) Käyköhän kenellekään muulle näin kuin meillä? 


Pihalla on aika kylmää ja kosteaa, ja maalausprojektit, jotka yleensä hoidan ulkosalla, saavat odotella myös ensi vuotta. Viimeisimpänä suhumaaliprojektina ehdin maalata tämän vanhemmiltani kotiutuneen tuuletusikkunan ritilän. Sitä olen haaveillut tuohon kuistille jo kohta vuoden, toinenhan tällainen on alkuperäisvärityksessään meidän makuuhuoneen seinällä. Tämä vain nyt saa olla, katsotaan jos talven aikana ehdin siihen jotain lisätä. Tai sitten ensi kesänä :)

Kommentit

 1. Ihan parhautta kun näkee että valmista tulee, varsinkin kun saa omassa pihassa ahkeroida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Meillähän piha oli jo kahdeksan vuotta vanha, kun muutettiin, mutta istutuksia ei juurikaan ollut.

   Poista
 2. Omalla pihalla puuhailu on ihanaa! No, talvi tuo hetken levon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllä tuo pihalla olo ja tekeminen on niin mahtavaa. Tänä vuonna olen kyllä erityisesti kunnostautunut siirtelemään kasveja paikasta toiseen, ehkä ensi vuonna pitää antaa niiden kasvaa nykyisillä paikoillaan...

   Poista

Lähetä kommentti