Pitsa vai flatbread

 Alkon Etiketti-lehdessä oli taannoin ihanan kuuloinen flatbreadohje, johon tuli uskomattoman paljon juustoa, sieniä ja kylmäsavustettua poroa. Nyt ilmojen viiletessä päätin perjantaipitsan sijaan kokeilla ohjetta. Ehkä kohotin liikaa, ehkä en, mutta ei nämä nyt kovin flat ole :) Voisin kyllä kuvitella, että nämä olisivat herkkua grillistäkin kesällä, ihan kuten grillipitsakin. Tai onko tällä nyt edes paljoa enää eroa?


Pohjana siis pitsataikina, jonka painelin summanmutikassa tuollaisiksi leipäsiksi. Ohjeessa sanottiin kaulimaan, mutta en kyllä ikinä kauli pitsataikinaakaan. Päälle mozzarellaa (ohjeessa 125g, minä laitoin alle puolet tuosta määrästä), vuohenjuustoa muutama kiekko, vähän poroa ja kanttarelleja ja 225 asteiseen uuniin noin 15-20 minuutiksi. Päälle leikkasin parmesanista muutamia lastuja, alkuperäisessä ohjeessa sitä(kin) olisi pitänyt olla paljon enemmän. 

Oli hyviä, mutta ehkä tuolla juustomäärällä mikä tahansa olisi hyvää... Kannattaa kokeilla, vaikka ihan omilla suosikkitäytteillä. Eikä tuo tämän syksyn viini-ihastuksenikaan maistunut yhtään hullummalta leipäsen kanssa.Kommentit

  1. Törmäsin blogiisi mutkien kautta ja ihastuin, sinulla on aivan ihania kuvia ja mukavia kamerakulmia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti