Kahdeksasosa kesäkurpitsasta

 Olen nyt parina kesänä kasvattanut kompostikasan päällä kesäkurpitsoita. Meillä ei siis (vielä) ole hyötypuutarhaa, ehkä muutaman vuoden päästä... Äidilläni on aivan upea puutarha ja kasvimaa, joten onneksi pääsemme nauttimaan syksyn sadosta hänen pihansa antimien avulla. Kesäkurpitsoita on kuitenkin mielestäni helppo kasvattaa, jos alkukesän hallat eivät vain taimia palelluta. Tänä kesänä näyttää sato hieman aiempia vuosia vähäisemmältä, sillä tähän mennessä on kypsynyt (tai edes kasvanut) vain yksi kesäkurpitsa. Jätin sen vielä viikolla muutamaksi päiväksi kasvamaan, ja nyt kun sen pihalta hain, oli se kasvanutkin hujauksessa noin puoli metriä pitkäksi :)


Lohkaisin kesäkurpistasta arviolta tuon kahdeksasosan, ja kokeilin tehdä kesäkurpitsamuffineita. Alkuperäinen ohje on viime syksyn Yhteishyvä-lehdestä, mutta vaihdoin kookosmaidon ja pähkinärouheen toisiin aineisiin. 


Yhdistä fariinisokeri, voi, munat ja maito. 
Sekoita toisessa kulhossa jauhot.
Lisää kuivat aineet sokeri-kananmunaseokseen, 
lisää joukkoon rouhittu suklaa ja karkea kesäkurpitsaraaste.
Sekoita nopeasti taikinaksi.
Jaa taikina muffinivuokiin.
Paista 175-asteessa noin 15 minuuttia.

Nämä muffinit olivat melko makeita, mutta ihanan kosteita. Tämä ohje täytyy laittaa talteen, ja kokeilla seuraavaksi pähkinärouhetta suklaan tilalla... :)

Kommentit

Lähetä kommentti