tiistai 5. elokuuta 2014

Elokuussa etupihalla


Keväällä tein (todella) pitkän listan asioista, joita kesällä voisi omalla tontilla tehdä. Etupihan osalta nämä onkin saatu melkein tehtyä, ja piha alkaa muistuttaa jo puutarhaa. Nyt elokuun alussa pitkässä kukkapenkissä, jolla pituutta on siis melkein 20 metriä, kukkivat kuunliljat, nauhukset ja viimeiset poimulehdet. 

Emme itse käytä juurikaan tuota pääovea, ja kuistilla lähinnä V käy pyörähtelemässä. Tänä vuonna kesäkukkien ostokin jotenkin epäonnistui, tai syytetään ostajan sijaan vaikka kylmää kesäkuuta :) Kuisti on kalustettu entisellä parvekkeemme polyrottinkisetillä. Kestopuisen laudoituksen käsittelin antrasiitinharmaalla puuöljyllä, ja kuistin ilme parani kyllä huimasti. Nyt kovasti syyhyttäisi kuistia sisustella, nyt siellä on kalusteiden lisäksi vähän sitä sun tätä. Tuo oven vieressä oleva Blossomin metallitähti on kyllä ihana, pidän siitä itse kovasti. Ostin sen siis joulukoristeeksi, mutta en halunnut ottaa pois :)


Etupihalla tonttimme jatkuu nurmikon rajalta metsään noin 15 metrin verran. Ajatuksena on aikaa myöden muokata myös tuota metsittynyttä aluetta, mutta nyt tämä jo laitettu piha on aika hyvällä mallilla. Isojen (kaatotuomion) saaneiden kuusten varjoon istutin keväällä suklaakirsikkapuun, joka kukki kauniisti ja teki myös viisi ihanaa kirsikkaa. Viime viikonvaihteessa siirtelin puun alle erilaisia maksaruohoja, kaivoin vähän reunakiviä maahan ja lisäsin muutamia perennoja. Katsotaan, miltä nurkka ensi kesänä näyttää.

Hieman taaemmas siirsin takapihalta vähän rönsyansikkaa tuijien alle, ja läheisen Agrimarketin alesta 3 euron kappalehintaan ostetut ruusuangervotkin löysivät paikkansa.  Nyt täytyy vielä välit peitellä sanomalehdillä ja laittaa katetta päälle, sillä luulen rikkaruohojen vaanivan ahnaasti tätä paikkaa. Ehkä nurkka on sitten vielä tänä syksynä kuvauskelpoinen, nyt ottamani kuvat oliva kovin heilahtaneita. Ihme homma, ja näin taitava kuvaaja kuitenkin asialla :)0 kommenttia:

Lähetä kommentti