Pihaprojekti nro 2: vaahteran alla


Pihaprojekteja on kesken useita ja muutama jo melko valmiskin, samalla tuntuu uusia projekteja tulvivan mieleen :) Tänä kesänä ei ole kaikkea tarkoitus toteuttaa, mutta pikkuhiljaa :) Etupihan pitkän penkin jatkamista suunnittelin jo viime kesänä. Vuosi sitten istutimme tuija-aidan, ja täällä voi käydä kurkistamassa, miltä tuo vaahteran alunen silloin näytti. Kaivoin vaahteran alta nurmikon pois ja istutin kasvit toukokuussa, eli pari kuukautta ovat nyt saaneet olla uudessa penkissään. Muutaman vuoden päästä toivottavasti penkki näyttää sitten jo runsaammalta :)


Vaahteran alle siirsin jalopähkämöitä, jotka muutaman vuoden olivat saman penkin toisessa päässä. Tämän pitäisi olla helppo ja kiitollinen kasvi, joka leviää helposti. Etupihamme on kuitenkin suuren osan päivästä varjossa, eikä jalopähkämö kukkinut ollenkaan. Tämä toinen pää penkistä on vähän aurinkoisemmalla paikalla, ja hyvin näyttää kasvu lähteneen käyntiin :)

Jalopähkämöiden eteen istutin kurjenpolvia, väriltään aika pinkkejä. Tarkempaa nimeä en tiedä, tämä(kin) on äidin penkistä :) Vinkkaathan, jos tiedät nimen!

Vaahteran alla on myös tuivio, ja sen alla on istutettuna pikkutalviota. Katsotaan, josko jalopähkämö tai talvio leviäisi ja peittäisi tuon penkin, molemmat sopivat minulle :) Penkissä on vielä lamohietakirsikka, mutta se on tarkoitus siirtää takapihan rinnepenkkiin.

Tallin takana oli tasan kolme isoa betonilaattaa, ja niistä tein pienen polun nurmikolle. Laattojen vasemmalla puolella penkin päässä on kaksi grönlanninhanhikkia, jotka ovat kukkineet ihanan hennoin kukkasin nyt jo kuukauden verran.


Ja tämä kaunokainen odotteli aamulla liljapenkissä. Olemme lähdössä mökille, joten oli aika upeaa nähdä ensimmäinen ikioma lilja auenneena :)

Kommentit

  1. kiva lueskella sun pihajuttuja...itselläkin olisi sitä sun tätä tehtävää tuolla pihalla, kun vaan saisi jostain potkun persauksiin niitä toteuttamaan... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla, että joku näistä tykkää:) Se on kyllä välillä raskasta tarttua toimeen, täälläkin on kuule monen monta keskeneräistä projektia :)

      Poista

Lähetä kommentti