Kesäkakkua & kukkatukia


 Huh, mikä viikonloppu on takana! Ihana ja kesäinen, mutta melkoista haipakkaa. Kotiuduimme eilen illalla mökkireissulta, ja tänään olemme raivanneet pihaa, kastelleet, kitkeneet ja samalla nautittu siskon perheen ihanasta seurasta ruoan ja kakkukahvien merkeissä. 

Kakku on melko tavanomainen mansikkakakku, täytteenä lemon curdia ja mansikkamoussea. Halusin kuitenkin kokeilla tällaista rullakakkua, tai kakkurullaa. Tekeminen oli yllättävän helppoa, mutta täytettä täytyy vähän vielä fiksailla, ei ihan ollut onnistunut yritys.   

Käytin täytteessä liivatetta, mutta leikkaaminen oli kyllä vähän vaikeaa. Ehkä se johtui tuosta pohjasta, olen todella huono kääretorttupohjien tekijä :)

 Aamupäivällä sen sijaan virittelin miehen avustuksella paikoilleen näitä helppoja perennatukia. Ostimme tuollaista nelikulmaista puurimaa, jotka mies sahaili paloiksi. Samalla toinen pää leikattiin teräväksi kiilaksi, ja toiseen päähän hän porasi reiän narua varten. Tolpat maalasin mustaksi sävytetyllä maalilla, ja pujottelin sitten juuttinarun rei'istä. Ja aika kivalta tuo tuki näyttää tuossa etupihan pitkässä penkissä kurjenmiekkojen kehystämänä. Ja jos oikein tarkkaan kurkistaa, voi kuunliljojen alla nähdä ihanan alennuslöytöni: kotkansiipiä lähti eurolla mukaan muutama kappale.


Kommentit