Pihaprojekti nro 1 valmiina


Vasemmalla hakoneheinää, oikeassa reunassa kuunlilja 'Albopicta', niiden edessä narsisseja
Uskomatonta, ensimmäinen suunniteltu pihaprojektini valmistui jo huhtikuussa :) Koska olen niiiin onnellinen tästä uudesta liljapenkistäni, niin vielä kerran kuvia siitä... Lupaan, että en kuvaa penkkiä, ennen kuin kasvit kukkivat. Ehkä. :)

Etualalla penkkiä reunustaa päivänliljat, vasemmalla autotallia vasten poimulehtiä.
Liljapenkki on kooltaan noin 2*2 metriä, eli ihan mukavan kokoinen ( ensimmäisiä suunnitelmia voi nähdä täällä. Tähän haaveilin kukkapenkkiä jo viime kesänä, mutta ei aika ja energia riittänyt kaikkeen. Kaivoin nurmikon pois penkin alueelta, ja kärräsin paikalle uutta multaa ja liljoille hiekkaakin. Muutama kasveista siirtyi omalta pihalta, puolet kiikutin äitini luota ja osan toi Matkahuolto, sillä ensimmäisen kerran kokeilin tilata eläviä kasveja netistä, Viherpeukaloiden sivuilta. Heiltä tilasin valmiin Kesäheinä -perennapenkin, jonka kasveista osa päätyi muurikivipenkkiin terassin luo.

Liljojen lisäksi penkissä on nyt syysleimu 'Ice Cream' ja tarhakurjenmiekka 'Imperator'.
Kaikki kasvit ja juurakot olivat hyväkuntoisia, mutta nyt nuo kaksi hakoneheinää ovat todella kuolleen oloisia... Katsotaan kuinka käy... Viime syksynä ostin Plantagenin alennusmyynnistä yhden hakoneheinän, se näyttää selvinneen hyvin talvesta.

Penkistä löytyy myös purppurakeijunkukkaa, jonka lehdet ovat aivan mahtavan väriset!
Nyt vaan täytyy odotella kesää ja kasvien kasvua. Jännittää, tuleeko penkistä yhtään sellainen, kuin olen kuvitellut :)

Kommentit