perjantai 16. toukokuuta 2014

Perjantaipurtavaa: Ihanien makujen {suolainen} piirakka


Vai voisitko vastustaa vuohenjuuston, peston ja tomaatin yhdistelmää? Itse en, kuten kuvastakin hyvin näkyy :) Tämän piirakan ohje oli Unelmien Talo & Koti -lehdessä, ja halusin lähinnä tuon pohjataikinan vuoksi tätä kokeilla. Etsiskelen vielä hyviä piirakkataikinapohjia, ja täytyy sanoa, että vaikka tämä olikin aika murenevaa sorttia, oli se samalla myös suussa sulavaa.

Itse käytin nyt keltaisia ja punaisia tomaatteja, tuli ihan hauskan värinen lopputulos. Laitoin myös vain vajaa desin pestokastiketta, ja yllättäen sitä ehkä olisi voinut olla enemmänkin.

 Vuohenjuustopiiras

pohjataikina
1 dl muusijauhetta
2dl vehnäjauhoja
1dl täysjyvävehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g margariinia
0,5-1dl vettä

täyte
250g vuohenjuustoa
4 tomaattia
1,5dl pestoa
(1rkl seesaminsiemeniä)

Sekoita muusijauhe, jauhot ja leivinjauhe.
Sulata margariini ja nypi jauhoseoksen joukkoon.
Sekoita vesi taikinaan vähitellen.
Tee taikinasta pallo, ja laita
 jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi. 

Leikkaa juusto ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
Kauli taikina leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi.
Levitä pestokastike pohjalle ja 
lado päälle vuorotellen juusto- ja tomaattiviipaleet.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Tällä kertaa piirakka tarjoiltiin kahvipöydän suolaisena palana, mutta olisipa tämä mainiota seuraa vihersalaatillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti