sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pienet ja maistuvat linnunpesät


Etukäteen tuntui, että täksi pääsiäiseksi ei suurempia ruokasuunnitelmia tarvinnut tehdä, niin kiireistä näytti olevan. Kiirettä onkin (lähinnä miehellä, joka onkin jo taas kohta ulkomaan komennuksella), mutta siitä huolimatta saimme torstaina ja perjantaina ruokavieraita, ja eilen ehdimme nauttimaan pääsiäisateriaa vanhempieni luona. Jotain herkkuakin pääsin siis leipomaan, vaikka aluksi ajattelin jättäväni pääsiäisleivonnaisetkin väliin. Torstaina teimme V:n kanssa pikaisesti ihanaa sitruunaista piirasta, ja perjantaina käytimme (hyvin) vähän enemmän aikaa leivontaan, lopputuloksena nämä ihanat, pienet minimuffinit. Nämä oli helppo ja nopea tehdä, koristelua myöten. Ja sopivat kyllä muutenkin kevääseen, vai mitä?

Pohjana on kaakaomuffinitaikina (ohjeen löysin täältä), jonka pursotin pussista (kätevää!) minimuffinipellille. Pellille laitoin minimuffinivuokia, mutta nuo minun vuokani ovat kyllä enemmän koristekäyttöön. Rasvainen taikina tulee paperista aina aika ikävästi läpi, eikä vuokien värit ja kuviot näy yhtään.

Tein aiemmin vastaavia herkkuja myös munattomalla ohjeella. Silloin taikina oli vähän kuivempaa. Tuossa kuorrutteen pursottamisessa voisi olla kätevää omistaa jokin pursotusterä. Minä laitoin kuorrutteen minigrip -pussiin, ja leikkasin nurkkaan melko pienen reiän, josta sitten kuorrutetta pursottelin.

Kaakaominimuffinit
24kpl

150g voita
1,5dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa


Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. 
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. 
Sekoita kuivat aineet keskenään. 
 Siiviöi ne taikinaan ja sekoita yhdessä kerman kanssa. 
Laita taikina minigrip-pussiin ja pursota minimuffinipellille. 

Paista 180 asteessa 8-10 minuuttia.


Jäähdytä, ja halutessasi koristele kuorrutteella.

Suklaiset linnunpesät

1dl kermaa
200g tuorejuustoa
100g tummaa suklaata
1pss suklaamunakarkkeja

Sulata suklaa. Vaahdota kerma.
Lisää kerman joukkoon tuorejuusto ja suklaa.

Laita suklaatuorejuustokuorrute minigrip-pussiin ja leikkaa pussin nurkasta pieni pala pois. Pursota pesää varten useita ympyröitä päällekkäin minimuffinien reunoille. 

Koristele pesät suklaamakeisilla.



0 kommenttia:

Lähetä kommentti